autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata boeuf

Autor: aura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
500g carne de vaca fiarta, 500g cartofi, 2 morcovi, 1 telina mica, 250g mazare, o jumatate de sfecla, 2 mere acrisoare, 1 castravete murat, patrunjel, maioneza din 2 galbenusuri crude si 2 fierte, 1 lingura de mustar, 500ml ulei, sare, piper, zeama de la o lamaie, 1 knorr grecesc.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata de coaja, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete. Morcovul, patrunjelul si telina se fierb in apa cu sare apoi, dupa racire, se taie cuburi. Mazarea se fierbe la foc iute si se spala cu multa apa rece. Sfecla coapta sau foarta se taie in cuburi si se pune pe o farfurioara cu putina sare si otet. Castravetele se taie cuburi foarte mici. Merele decojite se dau prin razatoarea mare. Carnea rece, fiarta sau fripta, se taie in cuburi. Se pune totul intr-un castron mare si se amesteca cu patrunjelul tocat, sarea, piperul, mustarul si jumatate din maioneza.

Se pune totul pe un platou, se da forma dorita, se acopera cu restul de maioneza si se niveleaza cu un cutit. Se decoreaza cu felii de oua rascoapte, masline fara samburi, ridichi, patrunjel. Se da la rece si se serveste dupa cel putin o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de boeuf-fara carne

Salata de boeuf-fara carne

Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate
Salată Boeuf (cu piept de pui)

Salată Boeuf (cu piept de pui)

Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă

12 voturi    9 comentarii
3h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g carne de vaca fiarta
  • 500g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 250g mazare
  • o jumatate de sfecla
  • 2 mere acrisoare
  • 1 castravete murat
  • patrunjel
  • maioneza din 2 galbenusuri crude si 2 fierte
  • 1 lingura de mustar
  • 500ml ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • 1 knorr grecesc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata cu peste