autor:

Doina  Varga

» » , Salate, Salate

Salata cu carne pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
2-3 cartofi, 1 pastarnac si 2 morcovi care au fiert in supa de pui, 100 g carne de pui fiarta in supa, 3 castraveti acri, 50 g mazare, 1 galbenus de ou, 50-60 ml ulei, 2 lingurite mustar, zeama de la 1/2 lamaie, cateva masline si rosii mici pentru decor, cateva felii de gogosari in otet pentru decor, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

102 voturi

Mod de preparare

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca foarte marunt. Castravetii acri se toaca marunt, se storc de zeama si se adauga in castron. Mazarea se da doua-trei clocote si se pune peste salata. Adaugati peste salata putin gogosar si patrunjel tocat pentru aspect.
Preparati maioneza din galbenus, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si ulei si turnati-o peste salata, dar pastrati doua-trei linguri pentru ornat.
Omogenizati salata, puneti-o pe un platou, ornati-o cu maioneza, masline, gogosari, peperoni, felii de castravete, frunze de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu carne pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu ciuperci si carne de pui

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

51 voturi    9 comentarii
20 min
Retete de Craciun
Salata de cruditati cu carne de pui

Salata de cruditati cu carne de pui

Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc

0 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cheche

    cheche (Chef de cuisine):

    Foarte buna este salata de boeuf...eu intotdeauna o fac cu piept de pui si pun multi castraveti,sa fie acrisoara...cel mai mult imi place sa o ornez:)

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 august 2017

    Si eu fac la fel cateodata in loc de pui putin parizer si iese putin mai picant/

  • Fara foto

    rodica , 30 noiembrie 2013

    arata foarte frumos

  • Fara foto

    Laura-Iulyana Laura-Iulyana , 11 septembrie 2013

    bun

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      de retinut.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Foarte buna ; indiferent ca e carne de pui sau de vita, tot gustoasa e.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Daca facem "Salata boeuf cu carne pui", de ce nu s-ar putea face si "Salata pui cu carne boeuf"? Daca e de boeuf, trebuie sa fie neaparat cu carne de vita, nu de pui! Nu vad de ce se evita formularea simpla "Salata de pui". Secretul meu la aceste salate, fie ele de boeuf sau de pui, e sa nu fierb zarzavatul pana ce se inmoaie prea mult, deoarece, in salata, cand o amestec, acesta s-ar face terci. Prefer zarzavatul "al dente", cum fierb italienii spaghetele. Un alt secret e sa taiem zarzavatul fiert in cubulete cat mai mici. In rest reusita depinde de calitatea ingredientelor folosite, de gustul castravetilor murati, al maionezei etc. Maslinele nu au ce cauta aici si ar trebui pastrate pentru salata orientala. La fel si peperoni, pe care ii servim eventual la friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoasa! E bine venita oricand.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustoasa! ne place tare mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Fiecare are un secret pentru ca salata sa iasa pe gustul celor care o consuma.Si orice salata cred ca e foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      luu , 30 decembrie 2009

      de obicei imi plac retetele dansei nu ma indoiesc ca nu ar fii buna dar aceasta reteta nu in mod deosebit eu o fac altfel ,fiecare cum se pricepe mai bn ,dar bineinteles gusturile nu se discuta !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc, Cristina. Si noua ne place mult.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Foarte buna salat de boeuf , imi place tare mult.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Fara foto

      ella , 26 octombrie 2009

      e buna

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      imi place mult salata boeuf si am facut anul acesta cam o data la luna salata din aceasta.In acelasi mod o fac si eu cu legume(uneori adaug si putina telina fiarta),piept de pui,mazare Bonduelle (e f. buna). Felicitari ptr. salata ta .Are un aspect placut si sigur si un gust la fel de placut.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult. Da, sunt diferite variante de a face salata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Foarte buna. Noi nu folosim mazare la salata,in schimb adaugam telina. Imi place foarte mult salata beof

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

102 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 1 pastarnac si 2 morcovi care au fiert in supa de pui
  • 100 g carne de pui fiarta in supa
  • 3 castraveti acri
  • 50 g mazare
  • 1 galbenus de ou
  • 50-60 ml ulei
  • 2 lingurite mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva masline si rosii mici pentru decor
  • cateva felii de gogosari in otet pentru decor
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu fac la fel cateodata in loc de pui putin parizer si iese putin mai picant/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de cruditati