autor:

Doina  Varga

» » , Salate, Salate

Salata boeuf cu parizer

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
500 g cartofi roz, 2-3 morcovi, 200 g parizer, 4-5 castraveti acri, 1 gogosar murat, 1 pastarnac, 1 ou, cateva masline, 2 lingurite mustar, 1/2 lamaie, 100 ml ulei, cateva fire de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert in apa rece cu putina sare cartofii, morcovii si pastarnacul, cam 20-25 minute. Lasati putin sa se racoreasca si curatati legumele de coaja, apoi tocati-le marunt si puneti-le intr-un castron mai mare.
Tocati castravetii (pastrati unul pentru decor) si jumatate de gogosar, stoarceti bine zeama si puneti-i peste salata. Tocati foarte marunt parizerul si puneti-l in castron.
Din galbenusul crud, mustar, sare, piper si ulei preparati maioneza, dregeti-i gustul cu zeama de lamaie si amestecati-o cu celelalte ingrediente. Pastrati 2-3 linguri pentru ornat.
Asezati salata pe un platou si aranjati-o cu mainile ude, intindeti maioneza ramasa deasupra si garnisiti cu felii de castravete, fasii de gogosar, masline si patrunjel verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf cu parizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu sunca York

Salata cu sunca York

Se spala bine toate zarzavaturile. Taiem fasii subtiri salata verde, ardeii ii taiem fideluta, rosiile

13 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume
Dovlecei cu parmezan

Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un

1 vot    0 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra , 16 mai 2014

    Si eu fac salata de boeuf cu parizer (il pisez cu furculita) :) si e foarte buna! Ce as mai adauga sunt vreo 2-3 oua fierte...

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    e salata de parizer, nu de boeuf !

  • Fara foto

    alphabetha , 28 iunie 2010

    Stimata Doamna Varga, inca nu am facut salatul acesta, dar dupa reteta asta incerc sa il fac, chiar daca alti spun ca nu mai vor sa auda de parizer. Cu stima

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate,felicitari,pun si eu o poza cu salata mea.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Este foarte buna.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      asta imi aminteste de vremurile comuniste dar si ale tineretii de fapt.numai ca parizer gustos cum era in anii 70 nu mai gasesti.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Foarte buna, imi place.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Imi place mult aceasta salata,dar cu piept de pui.Am mancat candva si cu parizer,dar nu mi-a placut. Tin sa-ti spun ca aspectul salatei tale,Doina,e f. frumos.Te felicit1

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Eu mai fac din cand in cand.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Imi place salata boeuf foarte mult ,dar cu carne de pasare sau vitel(vita)... Pe vremea raposatului mama folosea cateodata carne chinezeasca la cutie(conserva)...Nu am mancat niciodata cu parizer...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Am inteles. Eu mai fac din cand in cand salata de boeuf cu parizer pentru ca ii place sotului meu si o poate manca usor.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Înainte de revoluţie am tot făcut salată de boeuf cu parizer. Acum să nu mai aud de ea. Prefer carnea de vită sau pieptul de pui.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Foarte buna salata boeuf.Eu fac maioneza dintr-un ou crud(galbenus si albus).

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Nu te supara daca te contrazic.Salata Boef,are un specific:se face din rasol de vita.Carnea de pe rasol,se taie cuburi maricele(1,5-2cm).Deci pentru salata ta,parizerul ar trebui taiat cam la fel.Cred ca iese super bun,dietetic si economic.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place foarte mult salata beof. Fac foarte des.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi roz
  • 2-3 morcovi
  • 200 g parizer
  • 4-5 castraveti acri
  • 1 gogosar murat
  • 1 pastarnac
  • 1 ou
  • cateva masline
  • 2 lingurite mustar
  • 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Alexandra

Si eu fac salata de boeuf cu parizer (il pisez cu furculita) :) si e foarte buna! Ce as mai adauga sunt vreo 2-3 oua fierte...

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de verdeturi, cartofi noi si prosciutto