Ingrediente
500 g cartofi roz, 2-3 morcovi, 200 g parizer, 4-5 castraveti acri, 1 gogosar murat, 1 pastarnac, 1 ou, cateva masline, 2 lingurite mustar, 1/2 lamaie, 100 ml ulei, cateva fire de patrunjel, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
20 voturi
Mod de preparare
Tocati castravetii (pastrati unul pentru decor) si jumatate de gogosar, stoarceti bine zeama si puneti-i peste salata. Tocati foarte marunt parizerul si puneti-l in castron.
Din galbenusul crud, mustar, sare, piper si ulei preparati maioneza, dregeti-i gustul cu zeama de lamaie si amestecati-o cu celelalte ingrediente. Pastrati 2-3 linguri pentru ornat.
Asezati salata pe un platou si aranjati-o cu mainile ude, intindeti maioneza ramasa deasupra si garnisiti cu felii de castravete, fasii de gogosar, masline si patrunjel verde.
Pofta buna.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
O bunatate,felicitari,pun si eu o poza cu salata mea.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Este foarte buna.
panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
asta imi aminteste de vremurile comuniste dar si ale tineretii de fapt.numai ca parizer gustos cum era in anii 70 nu mai gasesti.
cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009
Foarte buna, imi place.
zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009
Imi place mult aceasta salata,dar cu piept de pui.Am mancat candva si cu parizer,dar nu mi-a placut. Tin sa-ti spun ca aspectul salatei tale,Doina,e f. frumos.Te felicit1
Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
Eu mai fac din cand in cand.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009
Imi place salata boeuf foarte mult ,dar cu carne de pasare sau vitel(vita)... Pe vremea raposatului mama folosea cateodata carne chinezeasca la cutie(conserva)...Nu am mancat niciodata cu parizer...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Am inteles. Eu mai fac din cand in cand salata de boeuf cu parizer pentru ca ii place sotului meu si o poate manca usor.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Înainte de revoluţie am tot făcut salată de boeuf cu parizer. Acum să nu mai aud de ea. Prefer carnea de vită sau pieptul de pui.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Foarte buna salata boeuf.Eu fac maioneza dintr-un ou crud(galbenus si albus).
Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Nu te supara daca te contrazic.Salata Boef,are un specific:se face din rasol de vita.Carnea de pe rasol,se taie cuburi maricele(1,5-2cm).Deci pentru salata ta,parizerul ar trebui taiat cam la fel.Cred ca iese super bun,dietetic si economic.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Imi place foarte mult salata beof. Fac foarte des.