Puneti la fiert in apa rece cu putina sare cartofii, morcovii si pastarnacul, cam 20-25 minute. Lasati putin sa se racoreasca si curatati legumele de coaja, apoi tocati-le marunt si puneti-le intr-un castron mai mare.
Tocati castravetii (pastrati unul pentru decor) si jumatate de gogosar, stoarceti bine zeama si puneti-i peste salata. Tocati foarte marunt parizerul si puneti-l in castron.
Din galbenusul crud, mustar, sare, piper si ulei preparati maioneza, dregeti-i gustul cu zeama de lamaie si amestecati-o cu celelalte ingrediente. Pastrati 2-3 linguri pentru ornat.
Asezati salata pe un platou si aranjati-o cu mainile ude, intindeti maioneza ramasa deasupra si garnisiti cu felii de castravete, fasii de gogosar, masline si patrunjel verde.
Pofta buna.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii