Salata Caesar

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata verde
  • 4 linguri parmezan ras
  • Dressing Caesar
  • 1 catel mare usturoi
  • 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • ulei
  • Crutoane
  • 4 felii paine veche de 1-2 zile
  • 2-3 linguri ulei
  • piper

Mod de preparare

1. Dressingul: frecati bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana se face o pasta omogena.

2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.

3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.

4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.

5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise