1. Dressingul: frecati bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana se face o pasta omogena.
2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.
3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii