Ingrediente
1 salata verde, 4 linguri parmezan ras, , Dressing Caesar, , 1 catel mare usturoi, 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire), 1 varf lingurita sare, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 2 linguri suc de lamaie, ulei, , Crutoane, , 4 felii paine veche de 1-2 zile, 2-3 linguri ulei, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.
3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.