Salata Caesar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata Caesar

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 salata romana
  • -1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi exact 1 minut )
  • -1 conserva de fileu de hamsii( ansoa)
  • -1 lingura de suc de lamaie
  • -1 lingura de ulei de masline
  • -1 si 1/2 lingurita sos Worcester
  • -2 catei de usturoi taiati foarte marunt
  • -1 lingurita mustar de Dijon
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)
  • -parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)
  • -2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Crutoanele de casa

Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.

Sosul

Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmezan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.

Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.

Se aseaza pe un platou, se presara cu restul de parmezan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.

Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.

Pofta buna!

Salata Caesar este socotita "The King of salads"(regele salatelor).

Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.

A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata o salata clasica americana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise