autor:

VALENTIN LITA

» » Salate

SALATA CAESAR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - salata verde - 0.400 kg, - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg, - parmezan ras - 0.080 kg, - toast ( paine ) - 0.100 kg, - rosii - 0.100 kg, - masline - 0.0.040, - blat de pizza - 0.200 kg, - file ansoa - 0.015 kg, - oua - 1 buc., - ulei de masline - 0.100 L, - usturoi - 0.100 kg, - suc lamaie - 0.100 L, - sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Salata verde se rupe fasii mai mari si se aseaza sub forma de turnulet intr-un bol.
Dressing-ul se face astfel : se amesteca usturoi tocat marunt cu file de ansoa, pana ce se formeaza o pasta. Se adauga sare, ulei de masline ( in fir subtire , ca la maioneza ), suc de lamaie, galbenus de ou. Se amesteca bine.
Bacon-ul se taie in cuburi mici si se prajeste in tigaie.
Din felii de toast sau paine se fac crutoane, care se prajesc in ulei de masline.
Peste salata aranjata in bol se presara dressing-ul pregatit anterior, se presara parmezan, se decoreaza cu rondele de rosie , masline si file de ansoa.De asemeni se pun pe margine bucati taiate din blatul de pizza , preparat la cuptor (uns cu ulei de masline si oregano).
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA CAESAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
salata caesar

salata caesar

Asta e reteta de salata Caesar clasica,cea initiala facuta in 1924 de Cesar Cardini, un restaurator

9 voturi    10 comentarii
15 min
Salate reci
Salata Caesar

Salata Caesar

Crutoanele de casa Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de

32 voturi    27 comentarii
30 min
Salate cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Antoaneta , 04 mai 2016

    Da, e o reteta salvatoare cind ai musafirii neanuntati, poti pune orice merge la o salata

  • Fara foto

    lacramioara (Maestru bucatar) , 05 aprilie 2013

    Am sa fac si eu salata ,pozele sint excelente si prezentarea ei te imbie sa o maninci.Felicitari

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Foarte buna salata si pozele sunt super !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte bun si usor de pregatit.

    • Claudia Marginean

      Claudia Marginean (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Super si usor de pregatit

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Bun bun bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Chiar e delicioasa!!! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Delicioasa salata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      E ft buna aceasta salata, ti-as recomanda parmezanul taiat feliute ft subtiri, la o salata sta mai bine, cit despre crutoane eu le pun in cuptor 5 minute cu putin ulei de masline,sare si piper!! Merita incercata mai ales ca vine vara!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Ce sa zic, amandoua salatele Caesar arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Delicioasa si apetisanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Cred ca e foarte buna. Se poate aranja in bol dupa imaginatia fiecarei gospodine. Ideea cu costita si crutoane prajite ma incanta.

    • Fara foto

      Anca , 17 martie 2009

      Scuze dar la salata nu prea predomina culorile in special ceva rosu.

    • Fara foto

      Paul Pintilie (Chef de cuisine) , 14 iunie 2008

      Salata caesar este aceasta din poza mea! A ta arata si ea bine! Aproximativ sunt la fel (de gustoase!!!)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

44 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - salata verde - 0.400 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg
  • - parmezan ras - 0.080 kg
  • - toast ( paine ) - 0.100 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - masline - 0.0.040
  • - blat de pizza - 0.200 kg
  • - file ansoa - 0.015 kg
  • - oua - 1 buc.
  • - ulei de masline - 0.100 L
  • - usturoi - 0.100 kg
  • - suc lamaie - 0.100 L
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Antoaneta

Da, e o reteta salvatoare cind ai musafirii neanuntati, poti pune orice merge la o salata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Salata rucola cu somon si mango Salata rucola cu somon si mango

Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie,

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de ton cu iaurt Salata de ton cu iaurt

O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi

1 vot    0 comentarii
30h
Aperitive
Salata cu macrou afumat