Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Verdeturile le tocam.
Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.
Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.
Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins , pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.
Punem dovleceii prajiti de o parte.
Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:
asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.
Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.
Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.
Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.
Putem servi salata atat calda cat si rece, cum va place mai mult .
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii