autor:

Sidy

» » , , , Aperitive cu brinza, Salate, Salate de legume, Salate diverse

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2016

Ingrediente
2 dovlecei mici, 3 rosii mari de gradina, 200 g cas de vaca, 1 capatana usturoi, 1/2 legatura marar verde, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 pahar ulei condimentat, vegeta de casa (ierburi naturale englezesti), sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Verdeturile le tocam.

Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.

Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.

Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins , pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.

Punem dovleceii prajiti de o parte.

Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:

asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.

Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.

Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.

Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.

Putem servi salata atat calda cat si rece, cum va place mai mult .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de dovlecei, rosii si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu finocchio si portocale

Salata cu finocchio si portocale

Spalam bine salata si o taiem fasii dar nu foarte subtiri,curatam portocala de coaja si o desfacem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 g cas de vaca
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar ulei condimentat
  • vegeta de casa (ierburi naturale englezesti)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de cartofi cu maioneza Salata de cartofi cu maioneza

Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Lasati-i sa se racoreasca, cojiti-i si taiati-i in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Timbale de fasole si spuma de sunca