autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
•100 gr zahar, •1 baton de scortisoara, •1 baton de vanilie, taiat pe lungime, •200 ml apa, •150 gr castane, gata prajite si decojite, •100 gr smochine uscate, •50 gr caise uscate, •50 gr nuci, •iaurt sau smantana, la servire (otional)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se pune zaharul cu batonul de vanilie, cel de scortisoara si 200 ml apa intr-un vas, pe foc potrivit.Se adauce siropul la fierbere, si se lasa pana cand zaharul s-a dizolvat.Se adauga castanele, fructele uscate si nucile si se lasa sa fiarba la foc mic, neacoperite, timp de 15 minute, pana cand siropul s-a ingrosat putin.
2. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste alaturi de o lingura plina de iaurt/smantana.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de fructe uscate si castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea

1 vot    3 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine. Se pun pe foc, invartindu-se

20 voturi    9 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Super !

  • Fara foto

    baby , 05 iunie 2010

    foarte rara!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Un deliciu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Arata minunat.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 septembrie 2009

      Nu am folosit niciodata castane dar cred ca este la fel de buna precum arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      O nebunie.Imi lasa gura apa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      foarte, foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • •100 gr zahar
  • •1 baton de scortisoara
  • •1 baton de vanilie
  • taiat pe lungime
  • •200 ml apa
  • •150 gr castane
  • gata prajite si decojite
  • •100 gr smochine uscate
  • •50 gr caise uscate
  • •50 gr nuci
  • •iaurt sau smantana
  • la servire (otional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Pere îmbãtate în vin de Porto