autor:

Fara foto

» » Salate

Salata Caponatina

Autor: Andreea Bradatan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Bradatan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
(cantitatile pentru 2 portii), 1 vinata mica, 1 ceapa mica, rosii ( eu am folosit rosii pasate de la sticla ), masline verzi - de preferat fara simburi, 1 ardei gras, citiva capperi, 2 morcovi mici, 1 tulpina de telina, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de otet de vin alb, 1 lingurita de zahar, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.

Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa . Se coace ceapa in apa ( taiata bucati mai maricele ). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si capperi . Se fierb rosiile ca un sos normal ( daca folositi rosii proaspete atunci mai intii tb sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.

Se prajeste putin pesmet ( sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina...
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caponatina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata

Salata "exotica" de paste

Aducem la punctul de fierbere, apa cu sare intr-o oala. Rasturnam pastele si le fierbem pana se inmoaie,

4 voturi    6 comentarii
50 min
Salate reci
Pasta de ardei

Pasta de ardei

Se spala ardei se curata si se taie in felii potrivite si feliile in doua .Ardeiul iute se taie felioare.Usturoiul

7 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    PARE BUNA, MA TENTEAZA!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Ft buna reteta de caponata, este specifica din Sicilia; buna, ft buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • (cantitatile pentru 2 portii)
  • 1 vinata mica
  • 1 ceapa mica
  • rosii ( eu am folosit rosii pasate de la sticla )
  • masline verzi - de preferat fara simburi
  • 1 ardei gras
  • citiva capperi
  • 2 morcovi mici
  • 1 tulpina de telina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet de vin alb
  • 1 lingurita de zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Bradatan
Salata de vara

Salata de vara

Se prepara maioneza dintr-un ou fiert, unul crud si o cescuta de ulei. Apoi am adaugat o lingura

7 voturi    3 comentarii
40 min
Salate reci
Salata de taietei cu legume

Salata de taietei cu legume

Pastele se fierb al dente intr-o cratita cu apa si sare. Apoi se scurg. Se oparesc cateva minute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

PARE BUNA, MA TENTEAZA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Icre de fasole