autor:

Fara foto

» » Salate

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici, , 300 g ceapa mare, , 300 g ceapa marunta (de arpagic), , 4 catei de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , 70 g stafide, , 70 g boabe de ienupar, , 1 lingura boabe de coriandru, , 1 lamaie, , 100 ml vin alb sec, , 2 linguri pasta de tomate (bulion), , 1 varf de cutit piper, , 1 legatura busuioc verde, , 1 foaie de dafin, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. - Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. - Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cretana cu dovlecei si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de ceapa rosie

Salata de ceapa rosie

Ceapa se taie rondele, apoi se pune intr-un bol. Se sareaza, se pune piper, boia si o lingurita de

4 voturi    3 comentarii
10 min
Salate de legume
Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Varianta 1 Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc

17 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici
  • 300 g ceapa mare
  • 300 g ceapa marunta (de arpagic)
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 70 g stafide
  • 70 g boabe de ienupar
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri pasta de tomate (bulion)
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 legatura busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata orientala de vara