autor:

Fara foto

» » Salate

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici, , 300 g ceapa mare, , 300 g ceapa marunta (de arpagic), , 4 catei de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , 70 g stafide, , 70 g boabe de ienupar, , 1 lingura boabe de coriandru, , 1 lamaie, , 100 ml vin alb sec, , 2 linguri pasta de tomate (bulion), , 1 varf de cutit piper, , 1 legatura busuioc verde, , 1 foaie de dafin, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. - Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. - Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cretana cu dovlecei si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata tricolora cu cartofi violet

Salata tricolora cu cartofi violet

Cartofii, morcovii se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa se

2 voturi    1 comentariu
1h
Salate de legume
Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Am fiert legumele aburi programand aparatul 15 minute STEAM. Dupa fierbere lasam legumele la racit,

4 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici
  • 300 g ceapa mare
  • 300 g ceapa marunta (de arpagic)
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 70 g stafide
  • 70 g boabe de ienupar
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri pasta de tomate (bulion)
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 legatura busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de orez