autor:

Fara foto

» » Salate

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici, , 300 g ceapa mare, , 300 g ceapa marunta (de arpagic), , 4 catei de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , 70 g stafide, , 70 g boabe de ienupar, , 1 lingura boabe de coriandru, , 1 lamaie, , 100 ml vin alb sec, , 2 linguri pasta de tomate (bulion), , 1 varf de cutit piper, , 1 legatura busuioc verde, , 1 foaie de dafin, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. - Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. - Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cretana cu dovlecei si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de pui cu legume si maioneza

Salata de pui cu legume si maioneza

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii

2 voturi    0 comentarii
2h
Salate de legume
Salata de cartofi - Potato salad

Salata de cartofi - Potato salad

Dupa cum va ziceam in postarea anterioara am facut o masa copioasa pentru zece persoane si desi coastele

8 voturi    8 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici
  • 300 g ceapa mare
  • 300 g ceapa marunta (de arpagic)
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 70 g stafide
  • 70 g boabe de ienupar
  • 1 lingura boabe de coriandru
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri pasta de tomate (bulion)
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 legatura busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ciuperci, maioneza si usturoi