SALATA CU ANGHINARE SI SPARANGHEL

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • anghinare 380 gr suc de lamaie 2 linguri sare dupa gust sparanghel verde 300gr balsamico 2 linguri piper dupa gust zahar putin ulei de masline 80ml salata 250gr antonica 1 mana plina rosii mici 150gr ceapa mica 20gr

Mod de preparare

Anghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cu sucul de lamaie. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, inauntru se baga abghinarele si se fierb pentru 20-25 minute apoi se pun in apa rece si se lasa la stors. Sparanghelul se curata de coji si se spala, dupa care se opareste pentru 5 minute, se pune in apa rece si se lasa la stors, apoi se taie bucati. Pentru Vinaigrette, balsamico cu piper, sare, zahar si ulei se amesteca bine. Jumatate de Vinaigrette se pune peste anghinare si sparanghel si se lasa 15 minute. Salata se spala, se taie frunzele si se stropeste cu cealalta jumatate de vinaigrette. Se pune in bol ( sau farfurie) se adauga abghinarele si sparanghelul, rosiile cherry taiate in jumatate, cepele si antonica taiate marunt. Se poate orna pe margine cu frunze de antonica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise