Anghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cu sucul de lamaie. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, inauntru se baga abghinarele si se fierb pentru 20-25 minute apoi se pun in apa rece si se lasa la stors. Sparanghelul se curata de coji si se spala, dupa care se opareste pentru 5 minute, se pune in apa rece si se lasa la stors, apoi se taie bucati. Pentru Vinaigrette, balsamico cu piper, sare, zahar si ulei se amesteca bine. Jumatate de Vinaigrette se pune peste anghinare si sparanghel si se lasa 15 minute. Salata se spala, se taie frunzele si se stropeste cu cealalta jumatate de vinaigrette. Se pune in bol ( sau farfurie) se adauga abghinarele si sparanghelul, rosiile cherry taiate in jumatate, cepele si antonica taiate marunt. Se poate orna pe margine cu frunze de antonica.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii