Salata cu carne de pui, ciuperci si carnati

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata cu carne de pui, ciuperci si carnati

Ingrediente

  • 150 g friptura rece sau carne fiarta
  • 50-100 g carnati prajiti
  • 150-200 g ciuperci champignon la borcan
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri mustar
  • 50 ml ulei
  • 1-2 rosii
  • cativa castreveciori murati
  • cateva masline
  • 50 g smantana 12% sau iaurt
  • cateva fire marar, patrunjel
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Mai ales in perioada sarbatorilor ramane multa mancare: friptura rece, carne fiarta in supa, carnati prajiti, etc. Asa s-a intamplat si la noi. Am facut o salata foarte buna, consistenta si spre surprinderea mea, foarte usoara si racoritoare.

Tocati friptura si taiati carnatii feliute foarte subtiri. Ciupercile le puteti lasa intregi daca sunt foarte mici sau le taiati in doua-trei bucati.

Puneti intr-un castron mai mare carnea si ciupercile, apoi preparati sosul: intr-un castronel amestecati cu un tel sub forma de para galbenusul, mustarul, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper, apoi adaugati uleiul si amestecati in continuare pana se leaga sosul. Adaugati smantana sau iaurtul si acriti cu restul de zeama de lamaie sau otet.

Albusul ramas prajiti-l putin intr-o tigaie antiaderenta pana se incheaga si tocati-l fasiute subtiri. Adaugati-l in castronul cu carne si ciuperci. Tocati feliute subtiri 2-3 castraveciori si restul ii taiati in doua pe lungime. Feliutele de castraveti le puneti in salata.

Adaugati sosul acrisor si amestecati usor cu o spatula. Taiati rosia felii subtiri si aranjati-le pe marginea castronului. Ornati cu restul de jumatati de castraveti si verdeata.

Decorati cu maslinele, 1-2 felii de lamaie rasucite si fire de marar si patrunjel. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise