Încingeti cuptorul la 200°c:. Înmuiati farro sau bulgurul În apa rece timp de 20 de
minute, apoi scurgeti-l. Taiati felii jumatatile de dovlccei si puneti-le Într-o tava
mare pentru cuptor. Adaugati celelalte legume si cateii de usturoi si amestecati
totul, turnind si niste ulei de masline. Condimentati bine cu sare si piper. Incercati
sa Întindeti legumele Într-un singur strat, ca sa se prajeasca mai bine (daca e nevoie,
folositi 2 tavi). Prajiti-1e În cuptorul Încins timp de 30-40 de minute. scoturind tava
si scuturând-o din cind În cînd, pâna când legumele devin moi În interior si
crocante În exterior. Turnati peste legume putin otet imediat ce le scoateti din cuptor
si lasati-le deoparte sa se raceasca. Apoi rasturnati-le pc o planseta mare pentru
tocat, adaugati ierburile proaspete si tocati-le fin.
Puneti farro sau bulgurul intr-o cratita mare, acoperiti-l cu apa rece si aduceti la
fierbere. Fierbeti-l În clocote mici 20 de minute, sau pina cind s-a Înmuiat, apoi
scurget i-l bine. Asezonati cu ulei de masline si zeama de lamaie, condimentati cu
sare si piper si amestecati-l cu legumcle prajite. Presarati deasupra frunzele de fcnicui
si serviti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii