Salata cu legume prajite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g farro sau bulgar
  • 3 dovlecei galbeni, taiati in doua pe lungime
  • 2 bulbi de fenic
  • o ceapa rosie
  • 2 ardei rosii
  • 2 vineye taiate bucati
  • 4 cate de usturoi
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru
  • otet cu ierburi aromate
  • o legatura buna de ierburi proaspete
  • putin zeama de lamaie

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200°c:. Înmuiati farro sau bulgurul În apa rece timp de 20 de

minute, apoi scurgeti-l. Taiati felii jumatatile de dovlccei si puneti-le Într-o tava

mare pentru cuptor. Adaugati celelalte legume si cateii de usturoi si amestecati

totul, turnind si niste ulei de masline. Condimentati bine cu sare si piper. Incercati

sa Întindeti legumele Într-un singur strat, ca sa se prajeasca mai bine (daca e nevoie,

folositi 2 tavi). Prajiti-1e În cuptorul Încins timp de 30-40 de minute. scoturind tava

si scuturând-o din cind În cînd, pâna când legumele devin moi În interior si

crocante În exterior. Turnati peste legume putin otet imediat ce le scoateti din cuptor

si lasati-le deoparte sa se raceasca. Apoi rasturnati-le pc o planseta mare pentru

tocat, adaugati ierburile proaspete si tocati-le fin.

Puneti farro sau bulgurul intr-o cratita mare, acoperiti-l cu apa rece si aduceti la

fierbere. Fierbeti-l În clocote mici 20 de minute, sau pina cind s-a Înmuiat, apoi

scurget i-l bine. Asezonati cu ulei de masline si zeama de lamaie, condimentati cu

sare si piper si amestecati-l cu legumcle prajite. Presarati deasupra frunzele de fcnicui

si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise