autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata cu ochiuri romanesti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
# 6 oua, # 3 linguri otet, # 1 salata verde mare, # 6 ridichi de luna, # 250 g piept afumat, # 250 g cas proaspat, # 1 grepfrut, # 250 g smantana, # 1 1/2 linguri mustar cu hrean, # 1 lingura ulei de masline, # 1 lamaie, # 2-3 fire ceapa verde, # 1 legatura patrunjel, # piper, # sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Torni otetul intr-o cratita cu apa clocotita si sarata. Spargi ouale, pe rand, intr-o cescuta si le torni cu grija in apa care clocoteste, intorci incet ouale cu spumiera, pentru ca albusul sa se coaguleze uniform in jurul galbenusului. Cand sunt gata, le scoti pe un servet absorbant.
2. Tai grepfrutul in jumatate. Cureti jumatate de fruct de coaja, apoi fiecare felie de membrana subtire. Storci zeama jumatatii ramase. Desfaci salata in foi, pe care le speli. Pastrezi cateva frunze pentru decor, iar restul le tai in fasii. Cureti si speli ridichile. Tai pieptul si casul in felii subtiri, iar ridichile dupa preferinta.
3. Pentru dressing, amesteci zeama de lamaie si grepfrut cu mustarul, uleiul de masline, smantana, sare si piper dupa gust.
4. Asezi frunze de salata intr-un bol, iar deasupra pui ingredientele si torni dressingul.
5. Cu dosul lingurii, faci 6 adancituri in care asezi ochiurile romanesti. Decorezi salata cu frunze de ceapa verde si patrunjel tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ochiuri romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de broccoli cu mozzarella

Salata de broccoli cu mozzarella

Legumele se spala bine cu apa rece, se curata de coaja(radacinoasele),morcovul si sfecla se rad pe

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • # 6 oua
  • # 3 linguri otet
  • # 1 salata verde mare
  • # 6 ridichi de luna
  • # 250 g piept afumat
  • # 250 g cas proaspat
  • # 1 grepfrut
  • # 250 g smantana
  • # 1 1/2 linguri mustar cu hrean
  • # 1 lingura ulei de masline
  • # 1 lamaie
  • # 2-3 fire ceapa verde
  • # 1 legatura patrunjel
  • # piper
  • # sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Tocana de legume cu orez Tocana de legume cu orez

Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de

2 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Salata orientala cu ton Salata orientala cu ton

In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de icre cu ceapa