autor:

Fara foto

» » Salate

Salata cu ochiuri romanesti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 salata verde, , 1/4 varza alba, , 1 andiva, , 10 linguri de otet, , 4 linguri de untdelemn, , sare, , piper, , 2 fire de ceapa verde, , 1 catel de usturoi, , 100 g nuci, , 1 fir de cimbru verde, , 75 ml vin alb, , 4 oua, , 40 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata si se spala salata, se zvanta de apa, se taie in fasii de 3 cm. Se amesteca doua linguri de untdelemn cu doua linguri de otet, sare si piper, apoi se toarna sosul peste salata. Se curata ceapa verde si usturoiul. Ceapa se taie in bucati de 1 cm, usturoiul se taie in ineluse subtiri. Se calesc in doua linguri de untdelemn. Se pun peste ele miezul de nuca taiat in bucatele mai mici, frunzulitele de cimbru (daca nu gasiti cimbru verde, puteti pune si cimbru uscat). Cand nucile se inmoaie putin, se toarna in tigaie trei linguri de otet amestecate cu vinul alb. Se lasa totul sa fiarba vreme de 5 minute, in vas acoperit, la foc mic. Se potriveste de sare si de piper, se toarna caldut peste salata verde. Intre timp, intr-un vas mare, se pun doi litri de apa, amestecata cu restul de otet si o lingura de sare. Cand da in clocot, se reduce flacara aragazului si se pun in apa ouale sparte, unul dupa altul (ochiuri romanesti). Dupa ce se coaguleaza se scot, li se taie frumos marginile si se pun peste salata. Se presara deasupra cu cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ochiuri romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Se curata merele, morcovul si telina si se dau pe razatoarea marea(doar marele si morcovii), telina

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Salata de fasole alba cu masline

Salata de fasole alba cu masline

Fasolea alba se fierbe schimndu-se 3-4 ape. In ultima apa se pune si sare. Dupa ce a feirt se scurge

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 salata verde
  • 1/4 varza alba
  • 1 andiva
  • 10 linguri de otet
  • 4 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g nuci
  • 1 fir de cimbru verde
  • 75 ml vin alb
  • 4 oua
  • 40 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Mini ardei umpluti cu branza Mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Turnulete de pui, vinete si dovlecei Turnulete de pui, vinete si dovlecei

Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata cu telina si ciuperci