Salata cu paine, rosii si ardei

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei galbeni
  • 600 g paine uscata
  • 1 kg rosii bine coapte, combinate
  • 6 ansoa sarate sau 12 fileuri de ansoa in ulei
  • sare marina
  • o mina de capre mici, spalate
  • o ceapa rosie, curatata si taiate in doua
  • mijlocul de la o radacina de telina
  • frunzele de la o mina mare de busuioc proaspat
  • pentru sos:
  • otet de vin rosu
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi curatat
  • sare marina si piper negru macinat

Mod de preparare

Indiferent daca gatiti la foc deschis , la aragaz sau

pe gratar, faceti focul mare. Puneti ardeii direct pe flacara sau sub gratar si lasati-i

sa se coaca si sa se înnegreasca 10 minute. Intoarceti-i cu ajutorul unei perechi de

clesti, ca sa se coaca uniform. Cînd s-au înnegrit pe toate partile, puneti-i într-un

castron si acoperiti-i cu folie de plastic. Lasati-i sa stea la aburi, în castron, timp de

20 de minute - astfel îi puteti curata cu usurinta.

Prin pâinea veche eu înteleg paine de cel putin o zi. Nu folositi pâine proaspata cumparata.

In general eu folosesc paine taraneasca si, evident, cu cit e de calitate mai

buna, cu atât si salata va fi mai ,gustoasa. Puteti folosi o paine ciabatta mare, clar în

nici un caz pâine aIba, feliata. Indepartati coaja groasa în exces si rupeti painea în

bucatele citun deget. Aceasta metoda are trei avantaje: nu aveti nevoie de cutit,

pâinea va absorbi mai bine zeama, iar bucatile rupte vor arata ca o pâine coapta în

casa, nu de la fabrica. Puneti bucatile de pâine într-o tava si lasati-Ie lânga cuptor

sa se usuce, în timp ce voi va ocupati de restul.

Rosiile trebuie pastrate la temperatura camerei. Spalati-le repede si taiati-le bucati de marimea celor de pâine.

E foarte bine cind folositi rosii de mai multe culori. Presarati peste ele putina sare, în mod

uniform ... si puneti-le într-o strecuratoare, peste un castron în care se va scurge

zeama. In acest castron veti pune fileurile de ansoa si caperele. Incercati sti faceti

rost de ansoa sarate întregi, de buna calitate, si scoateti fileurile ele pe oase cu degetele,

sub apa de la robinet.

Daca nu gasiti ansoa intregi, sunt bune si fileurile conservate În ulei, pe care le puteti

pune direct În castron. Eu am descoperit ca dulceata sucului de rosii Înlatura sarea

În exces de pe fileurile de ansoa. La rindul lor, acestea dau sucului de rosii un plus

de savoare, ceea ce e un lucru foarte bun, fiindca pe baza lui vom prepara sosul.

Urmatorul lucru pe care-l aveti de facut este sa taiati ceapa cât mai fin posibil. Nu

uitati - bucatelele mici de ceapa În salata sunt o placere, dar bucatile mari sunt la

fel de \\

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise