autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Salate, Salate

Salata cu ton

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
- o conserva de ton in ulei vegetal, bucati -nu maruntit in suc propriu sau apa- deoarece este mai gustos si mai spornic, - o salata verde, - 2 rosii, - 2 fire ceapa verde, - 1-2 oua fierte, - 100 gr masline, - 2 ligurite mustar cu hrean, - 3-4 lingurite ulei de masline, - zeama de la o lamaie, - sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

27 voturi

Mod de preparare


Se spala salata, rosiile si ceapa. Salata se lasa sa se scurga pe un servet, apoi se rupe bucatele. Rosiile, ceapa si ouale se taie felii sau rondele, scurgem uleiul din conserva. Din mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si 2-3 lingurite ulei din conserva pregatim dressing-ul. Amestecam mustarul cu uleiul de masline turnandu-l treptat ca la maioneza, adaugam zeama de lamaie, apoi uleiul din conserva.

Asezam salata, tonul, rosiile, ceapa, ouale si maslinele pe o farfurie, adaugam sare si piper dupa gust si picuram cu lingura dressing pe salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata de orez cu ton

Salata de orez cu ton

Orezul se fierbe in apa cu sare , apoi se clateste in apa rece. Surimi se taie felii, ardeiul se

1 vot    3 comentarii
40 min
Salate cu peste
Salata de andive cu ton si cartofi

Salata de andive cu ton si cartofi

Se spala cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa

1 vot    0 comentarii
45 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Intotdeauna pregatesc cu multa placere aceasta salata care este o bunatate .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pregatesc aceasta rete ta de mult timp pentru ca ne place.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    E tare gustoasa.

    • Fara foto

      rodi , 30 decembrie 2009

      este foarte buna salata!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Foarte frumoasa prezentarea. Eu fac putin diferita aceasta salata, voi incerca si aceasta reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      buna salata,eu o pregatesc ft des!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Chiar imi place....

    • Fara foto

      iancu anca , 29 iunie 2009

      Excelent, mie imi place pestele mult, dar salata aceasta n poate fi decat excelenta, eu ma uit la retete , le citesc si salivez. Felicitari si astept si alte retete , sper si ale mele sa va fie pe plac(retetele).

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Este o salata des folosita de mine, la cura de slabire,felicitari arata superb.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Se pot adauga boabe de porumb.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Am mancat si eu. Imi place tonul. Este buna, nu am mai facut de mult salata cu ton, cred ca o sa ma apuc iar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

27 voturi

Ingrediente

  • - o conserva de ton in ulei vegetal
  • bucati -nu maruntit in suc propriu sau apa- deoarece este mai gustos si mai spornic
  • - o salata verde
  • - 2 rosii
  • - 2 fire ceapa verde
  • - 1-2 oua fierte
  • - 100 gr masline
  • - 2 ligurite mustar cu hrean
  • - 3-4 lingurite ulei de masline
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Intotdeauna pregatesc cu multa placere aceasta salata care este o bunatate .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Salata de Creveti in Crusta de Susan cu sos Cogniac