Reteta postata pe: 13 iunie 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete mici, , sare, , 3 dovlecei mai marunti, , 2-3 linguri ulei de masline, , 1/2 ceasca coriandru, , 1-2 linguri zeama de lamaie, , 1/2 lingurita piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, in fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. Dovleceii se taie felii fine de tot (pe lung) si se pun de-o parte. Se spala vinetele, se zvanta cu un stergar, se ung pe ambele parti cu ulei si se asaza pe tava de la aragaz. Se baga in cuptorul incins - sub grill -, se rumenesc usor, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un castron vinetele si dovleceii, se adauga coriandrul, uleiul, piperul si sucul de lamaie, se amesteca bine si se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa o mancare cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra " Salata cu vinete si dovlecei cruzi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de legume
Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca
105 voturi
19 comentarii
1h 10 min
Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).
4 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate