Salata de andive cu oua

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de andive cu oua

Ingrediente

  • Ingrediente (4 porții)
  • 2 andive
  • 4 ouă
  • 2-3 frunze salată verde
  • 2 castraveți (sau aprox. ½ castravete lung)
  • 6- 8 ridichi
  • Dressing
  • 150 gr. iaurt
  • 1-2 căței de usturoi
  • sucul de la ½ lămâie (după preferință)
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță muștar Dijon (cu hrean)
  • 2-3 linguri verdețuri tocate (pătrunjel, mentă, arpagic)
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung.

Se curăță, se spală andivele, se scurg, se desprind frunzele și se taie după preferință fie fâșiuțe pe lung, fie transversal (cum am procedat eu). La fel se procedează cu frunzele de salată verde.

Se curăță, se spală și se taie rondele castraveții și ridichile.

Se pregătește dressing-ul amestecând usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, iaurtul, sucul de lămâie, după care se daugă pe rând celelalte ingrediente după care se condimentează după gust cu sare și piper.

Se așează pe platoul de servit, în mijloc andivele și salata, iar pe margine ouăle, castraveții și ridichile, iar dressing-ul fie se servește separat, fie se toarnă în mijloc peste andive. Se decorează cu frunze de verdeață.

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise