În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung.
Se curăță, se spală andivele, se scurg, se desprind frunzele și se taie după preferință fie fâșiuțe pe lung, fie transversal (cum am procedat eu). La fel se procedează cu frunzele de salată verde.
Se curăță, se spală și se taie rondele castraveții și ridichile.
Se pregătește dressing-ul amestecând usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, iaurtul, sucul de lămâie, după care se daugă pe rând celelalte ingrediente după care se condimentează după gust cu sare și piper.
Se așează pe platoul de servit, în mijloc andivele și salata, iar pe margine ouăle, castraveții și ridichile, iar dressing-ul fie se servește separat, fie se toarnă în mijloc peste andive. Se decorează cu frunze de verdeață.
Poftă bună!
Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii