autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Salate

Salata de arpacas cu patrunjel

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , l50 gr. supa de legume (Instant Knorr), 50 gr. arpacas, 250 gr. rosii (sau gogosari in otet), 3 fire de capa verde, 5 legaturi de patrunjel, 4 linguri de zeama de lamaie, sare, piper, 1 lingurita zahar, 6 linguri de ulei de masline, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se da in clocot supa de zarzavat (apa fiarta cu Knorr) si se pune arpacasul care se lasa sa se umfle la foc mic circa 20 de minute. Se stecoara si se lasa sa se raceasca. Rosiile (sau gogosarii) se taie in felii subtiri, ceapa verde se taie in rondele si patrunjelul se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Separat se bat cu mixerul cele 6 linguri de ulei de masline cu 4 linguri de zeama de lamaie cu sarea piperul si zaharul adaugandu-se si coaja de lamaie rasa. Se toarna totul peste salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de arpacas cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Piept de pui in cratita cu legume

Piept de pui in cratita cu legume

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun dovleacul, cartofii, coriandru,

4 voturi    10 comentarii
45 min
Salate de legume
Salata de linte

Salata de linte

Lintea se pune la fiert cu 4 cani de apa. Se adauga chiminul si 1 lingurita de sare, se acopera

10 voturi    3 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • l50 gr. supa de legume (Instant Knorr)
  • 50 gr. arpacas
  • 250 gr. rosii (sau gogosari in otet)
  • 3 fire de capa verde
  • 5 legaturi de patrunjel
  • 4 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 6 linguri de ulei de masline
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de conopida cu ceapa rosie (de post)