autor:

lizz

» » , Salate, Salate

Salata de boeuf

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
zarzavat:, 1-2 kg cartofi, 4 morcovi mari, 2 buc pastarnac, 200 gr mazare fiarta, 1/2 telina, 300 gr masline, 20 buc castraveti in otet, 6 jumatati gogosari in otet, 2 piepti de pui, 1 lingura mustar, , maioneza:, 5 oua (2 fierte, 3 crude), 600 ml ulei, 5 linguri apa, suc de lamaie sau otet, sare si putin piper alb dupa gust, , pentru ornat:, masline, morcov, castraveti, gogosari, albusul de la oualele fierte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele si se lasa intregi, apoi se pun la fiert, impreuna cu pieptul de pui.
Se spumeaza cand dau primele clocote. Adaugam sare dupa gust. Tot zarzavatul, si pieptul de pui, dupa ce au fiert, scurs si racit, se taie cubulete mici.
Intr-un vas incapator se pun: zarzavatul taiat, mazarea, mustarul, 200 gr masline si castravetii si gogosarii taiati marunt.
Maioneza se bate din galbenusurile de la oualele fierte si galbenusurile crude, uleiul, sucul de lamaie sau otet, putina apa.
In legume se adauga 2 linguri mari de maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza dupa gust.
Asezam apoi amestecul obtinut pe un platou si intindem uniform maioneza. Ornam apoi cum putem fiecare. Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata boeuf

Salata boeuf

Compozitia: Se fierb cartofii,morcovii si telina.Separat se fierbe pieptul de pui,dupa ce au fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Salata boeuf

Salata boeuf

Se fierbe carnea cu sare si dupa ce o spumuiti adaugati cartofii si morcovii.Intre timp pregatiti

2 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tricentim , 23 iunie 2010

    Ai dreptate benoni: Nu cumva sa traduceti gaina sau puiul in franceza ca s-ar putea sa iasa ceva deranjant pentru unele urechi sensibile. S-ar putea spune "Salata de pui" si ar fi foarte corect.

  • Fara foto

    benoni , 21 iunie 2010

    bunica-mea facea salata asta-boeuf-,intotdeauna cu carne de vita (nu avea prea multa carte,si nici nu stia franceza)...,este foarte buna si cu pui , dar cred ca ar trebui schimbata denumirea putin...,dv. ce credeti...!?

  • Fara foto

    tricentim , 15 iunie 2010

    "oualele" = un cuvant inexistent in limba romana! Scrise separat, cuvintele "oua" si "lele" exista, stim cu totii ce inseamna. Cui i se adreseaza autoarea cu "lele" ramane un mister. Or fi multe lele pe-aici, eu nu-s!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumos ornata,felicitari.Pun si eu o poza cu salata mea de la Cra ciun.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Felicitari pentru ornamente,minunate.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      la multi ani 2010! doamna mariana, mersi frumos. gatesc si pentru tatal meu, astfel ca totul e la dublu. :) cu ornatul, m-am inspirat de pe net... numai ca mi-a luat ceva timp sa tai minunile alea minuscule.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Ai facut ceva salata! Foarte frumos ornata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • zarzavat:
  • 1-2 kg cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2 buc pastarnac
  • 200 gr mazare fiarta
  • 1/2 telina
  • 300 gr masline
  • 20 buc castraveti in otet
  • 6 jumatati gogosari in otet
  • 2 piepti de pui
  • 1 lingura mustar
  • maioneza:
  • 5 oua (2 fierte
  • 3 crude)
  • 600 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • suc de lamaie sau otet
  • sare si putin piper alb dupa gust
  • pentru ornat:
  • masline
  • morcov
  • castraveti
  • gogosari
  • albusul de la oualele fierte

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

tricentim

Ai dreptate benoni: Nu cumva sa traduceti gaina sau puiul in franceza ca s-ar putea sa iasa ceva deranjant pentru unele urechi sensibile. S-ar putea spune "Salata de pui" si ar fi foarte corect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
SALATA DE OUA