autor:

lizz

» » , Salate, Salate

Salata de boeuf

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
zarzavat:, 1-2 kg cartofi, 4 morcovi mari, 2 buc pastarnac, 200 gr mazare fiarta, 1/2 telina, 300 gr masline, 20 buc castraveti in otet, 6 jumatati gogosari in otet, 2 piepti de pui, 1 lingura mustar, , maioneza:, 5 oua (2 fierte, 3 crude), 600 ml ulei, 5 linguri apa, suc de lamaie sau otet, sare si putin piper alb dupa gust, , pentru ornat:, masline, morcov, castraveti, gogosari, albusul de la oualele fierte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele si se lasa intregi, apoi se pun la fiert, impreuna cu pieptul de pui.
Se spumeaza cand dau primele clocote. Adaugam sare dupa gust. Tot zarzavatul, si pieptul de pui, dupa ce au fiert, scurs si racit, se taie cubulete mici.
Intr-un vas incapator se pun: zarzavatul taiat, mazarea, mustarul, 200 gr masline si castravetii si gogosarii taiati marunt.
Maioneza se bate din galbenusurile de la oualele fierte si galbenusurile crude, uleiul, sucul de lamaie sau otet, putina apa.
In legume se adauga 2 linguri mari de maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza dupa gust.
Asezam apoi amestecul obtinut pe un platou si intindem uniform maioneza. Ornam apoi cum putem fiecare. Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Salata boeuf cu piept de pui

Salata boeuf cu piept de pui

Se pune in oala de supa pieptul de pui impreuna cu o lingura rasa cu sare si se lasa sa fiarba. Cand

45 voturi    14 comentarii
3h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tricentim , 23 iunie 2010

    Ai dreptate benoni: Nu cumva sa traduceti gaina sau puiul in franceza ca s-ar putea sa iasa ceva deranjant pentru unele urechi sensibile. S-ar putea spune "Salata de pui" si ar fi foarte corect.

  • Fara foto

    benoni , 21 iunie 2010

    bunica-mea facea salata asta-boeuf-,intotdeauna cu carne de vita (nu avea prea multa carte,si nici nu stia franceza)...,este foarte buna si cu pui , dar cred ca ar trebui schimbata denumirea putin...,dv. ce credeti...!?

  • Fara foto

    tricentim , 15 iunie 2010

    "oualele" = un cuvant inexistent in limba romana! Scrise separat, cuvintele "oua" si "lele" exista, stim cu totii ce inseamna. Cui i se adreseaza autoarea cu "lele" ramane un mister. Or fi multe lele pe-aici, eu nu-s!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumos ornata,felicitari.Pun si eu o poza cu salata mea de la Cra ciun.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Felicitari pentru ornamente,minunate.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      la multi ani 2010! doamna mariana, mersi frumos. gatesc si pentru tatal meu, astfel ca totul e la dublu. :) cu ornatul, m-am inspirat de pe net... numai ca mi-a luat ceva timp sa tai minunile alea minuscule.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Ai facut ceva salata! Foarte frumos ornata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • zarzavat:
  • 1-2 kg cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2 buc pastarnac
  • 200 gr mazare fiarta
  • 1/2 telina
  • 300 gr masline
  • 20 buc castraveti in otet
  • 6 jumatati gogosari in otet
  • 2 piepti de pui
  • 1 lingura mustar
  • maioneza:
  • 5 oua (2 fierte
  • 3 crude)
  • 600 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • suc de lamaie sau otet
  • sare si putin piper alb dupa gust
  • pentru ornat:
  • masline
  • morcov
  • castraveti
  • gogosari
  • albusul de la oualele fierte

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

tricentim

Ai dreptate benoni: Nu cumva sa traduceti gaina sau puiul in franceza ca s-ar putea sa iasa ceva deranjant pentru unele urechi sensibile. S-ar putea spune "Salata de pui" si ar fi foarte corect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata cu morcov