Salata de boeuf

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • un piept mare de pui sau vita dar mie imi place cu pui cel mai mult
  • 3-4 pastarnaci
  • 3-4 patrunjei
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1/2 borcan castraveti
  • 1 borcan gogosari acri sau dupa gust
  • 2-3 linguri mustar
  • Sare
  • vegeta
  • Maioneza vreo doua castroane
  • 1 castron masline kalamata pentru ornat
  • lamaie
  • vreo 4 oua pentru maioneza

Mod de preparare

Se spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert in coaja impreuna cu carnea si legumele. Se adauga 1-2 lingurite sare pentru gust si pentru a nu crapa cartofii la fiert. Se pot fierbe si separat insa in acest fel legumele isi iau gust de la carne si invers, e mult mai gustos. Se scot pe rand in functie de timpul de fierbere al fiecaruia, se incearca cu furculita sa fie patrunse. Nu folosesc niciodata mazare decat eventual la ornat. Dupa ce se scot legumele se fierbe si mazarea in aceeasi apa. Cartofii raciti se decojesc si se taie marunt. La fel se toaca legumele fierte si puiul. O sa rezulte un castron mare de legume (albitura si morcovi in parti egale) si unul pe jumatate cu cartofi. Castravetii si gogosarii se strang un pic in mana sa se scurga de zeama, se toaca si ei si se pun la scurs in strecuratoare pentru ceva vreme. Eu de obicei pun acriturile dupa gust. Se amesteca toate cu putina sare sau vegeta att daca castravetii sunt in saramura, mustar, si apoi se adauga maioneza dupa gust. Se gusta salata rece de fiecare data sa vedem ce-i mai trebuie. Se aseaza pe platou, se imbraca in maioneza si se decoreaza. Maslinele naturale si gustoase sunt cele maronii, kalamata si folosesc cateva si negre. Merge foarte bine si fara carne mai ales facuta in perioada sarbatorilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise