Salata de boeuf

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • un piept mare de pui sau vita dar mie imi place cu pui cel mai mult
  • 3-4 pastarnaci
  • 3-4 patrunjei
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1/2 borcan castraveti
  • 1 borcan gogosari acri sau dupa gust
  • 2-3 linguri mustar
  • Sare
  • vegeta
  • Maioneza vreo doua castroane
  • 1 castron masline kalamata pentru ornat
  • lamaie
  • vreo 4 oua pentru maioneza

Mod de preparare

Se spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert in coaja impreuna cu carnea si legumele. Se adauga 1-2 lingurite sare pentru gust si pentru a nu crapa cartofii la fiert. Se pot fierbe si separat insa in acest fel legumele isi iau gust de la carne si invers, e mult mai gustos. Se scot pe rand in functie de timpul de fierbere al fiecaruia, se incearca cu furculita sa fie patrunse. Nu folosesc niciodata mazare decat eventual la ornat. Dupa ce se scot legumele se fierbe si mazarea in aceeasi apa. Cartofii raciti se decojesc si se taie marunt. La fel se toaca legumele fierte si puiul. O sa rezulte un castron mare de legume (albitura si morcovi in parti egale) si unul pe jumatate cu cartofi. Castravetii si gogosarii se strang un pic in mana sa se scurga de zeama, se toaca si ei si se pun la scurs in strecuratoare pentru ceva vreme. Eu de obicei pun acriturile dupa gust. Se amesteca toate cu putina sare sau vegeta att daca castravetii sunt in saramura, mustar, si apoi se adauga maioneza dupa gust. Se gusta salata rece de fiecare data sa vedem ce-i mai trebuie. Se aseaza pe platou, se imbraca in maioneza si se decoreaza. Maslinele naturale si gustoase sunt cele maronii, kalamata si folosesc cateva si negre. Merge foarte bine si fara carne mai ales facuta in perioada sarbatorilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise