Salata de boeuf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 300 gr carne fiarta vita (eu am folosit de data aceasta piept de curcan)
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 5 linguri mazare (din conserva am folosit eu)
  • 5 masline fara samburi (pt decor,eu am pus si in salata)
  • Ingrediente Maioneza
  • 2 galbenusuri
  • ulei
  • zeama de la o lamaie
  • mustar
  • sare, piper

Mod de preparare

1.Dupa ce spalati carnea foarte bine o puneti la fiert, o spumuiti, apoi adaugati morcovul curatat (se pune intreg). Adaugati sare sau condiment baza pentru mancaruri. Le scurgeti de apa, le lasati la racit, apoi le taiati cubulete mici.

2. Puneti cartofii la fiert in coaja. Dupa ce fierb, se curata si se lasa la racit foarte bine. Dupa ce s-au racit foarte bine se taie cuburi mici.

3.Cat timp legumele fierb, tocati marunt castravetii si gogosarii, apoi se pun intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine.

4.Scurgeti mazarea de apa din conserva, o spalati cu apa rece, apoi o lasati la scurs.

5.Maioneza se prepara dintr-un galbenus de ou fiert, unul crud si ulei. Acriti cu zeama de lamaie si puneti sare, piper, mustar dupa gustul vostru.

6.Puneti totul intr-un bol si amestecati incet cu maioneza, potriviti cu sare si piper dupa gust.

7.Asezati salata pe platou, apoi o decorati fiecare dupa imaginatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci