Salata de boeuf

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Salata de boeuf

Ingrediente

  • 500 g carne de porc;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • Cativa castraveti murati;
  • 2 linguri generoase de mustar;
  • Piper macinat si sare dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1 ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • Ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor: Albusul ramas de la oul fiert;
  • Cateva felii subtiri de morcov fiert.

Mod de preparare

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.

Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov si pentru decor) si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.

Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.

O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu felii de morcov si albusul fiert taiat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor