autor:

husni

» » Salate

Salata de "burghul" mare(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
In primul rind,va spun ce e "burghul"?, Burghulul e griu,fiert,apoi uscat si macinat,in diferite dimensiuni.Uneori se coloreaza,putinnu stiu daca natural sau chimic.Asa este in comert.Eu folosesc,cel mai mult 2 tipuri:sfarimat mic si sfarimat marepun si o poza dre, "burghul",de la mine,din casa., Am gasit si asta pe google:, http://aww.ninemsn.com.au/article.aspx?id=785379, , Ingrediente:, , -2-3 linguri d ulei de masline, -cca 3/4 pahar burghul mare, -2 lingurite de pasta de rosii, -1/4 ardei verde, -1/4 ardei rosu, -3 castraveti, -2-3 rosii, -1 legatura patrunjel(aici,se pune 1/2,deoarece e mare), -sare,piper,zeama de lamiie(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi ardeiul verde si cel rosu,taiati feliute(vezi poza);se caleste,putin.
Dupa ce ardeiul e calit,se pun burghulul(spalat);se amesteca,se pune apa,cam 1,5 pahar,deci cca dublul burghulului.Apa trebuie sa acopere putin burghulul.
Se sareaza si pipereaza,dupa gust.Dupa ce fierbe putin(cam 5 minute),se pune pasta de rosii;se amesteca,si se lasa sa fiarba,acoperit,la foc mic,cca 15 minute.Nu se pune pasta de rosii de la inceput,deoarece,se intareste burghulul.
In timp ce burghulul e pe foc(dar nu uitam de el;dupa cca 10 minute,amestecam)taiem marunt(in patratele de cca 0,5 cm)rosiile si castravetii.Se taie si patrunjelul,marunt.
Dupa ce "burghulul"e fiert,se lasa sa se raceasca;
apoi se amesteca cu rosiile,castravetii si patrunjelul.
Optional,se poate pune si ceapa.
Se sareaza si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se amesteca.Se serveste rece,ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de "burghul" mare(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata cu branza grill

Salata cu branza grill

Asezam legumele pe 2 platouri. Intre timp punem grill-ul la incins si il ungem cu putin ulei. Cand

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
Salata boeuf

Salata boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare. Se fierb carnea, cartofii si morcovii, se taie cubulete toate. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Este o reteta deosebita datorita'burghulu-ui',de obicei vara o prepar si eu si este foarte buna,nu am pus niciodata ardei gras dar sigur voi incerca pe viitor,felicitari pentru postare.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Iarasi o bunatate marca husni!!!!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Interesanta reteta si originala...pacat ca nu se pate face si la noi...oricum..felicitari ,arata super*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Ce frumos arata, dar bucataria araba tot ciudata ramane pentru mine. Mi se pare ceva asemanator cu valul pe care-l poarta unele araboaice. Misterioasa. Cu multe condimente si amestecuri de tot felul necunoscute noua.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Interesanta, imi place graul fiert, deci sigur este gustoasa. Felicitari ! *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Interesanta reteta !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O salata tare buna.Da Cami,la noi se gaseste in magazinele cu specific arabesc.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Am vazut (tot pe google),o poza cu o punga de "burghul",din comert;poate se gaseste si-n Romania; am auzit ca e sanatos. Nu e nevoie de piine,Alice,cind se maninca "burghul". E f.consistent.Se face si un fel de pilaf,din el.................... Am uitat sa va multumesc,de aprecieri ! Asa arata poza,pe care am gasit-o:

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Cred ca a iesit foarte bun,si nu mai avem nevoie de piine. Felicitari!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Si mie imi place foarte mult...Influentele turcesti si arabesti si-au spus cuvantul in bucataria dobrogeana,asa ca am imprumutat multe retete gustoase si sanatoase... Felicitari din toate punctele de vedere...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O salata deosebita!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Cu sigurantã este foarte bunã!as dori si eu!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Delicios si foarte aspectuos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • In primul rind,va spun ce e "burghul"?
  • Burghulul e griu,fiert,apoi uscat si macinat,in diferite dimensiuni.Uneori se coloreaza,putinnu stiu daca natural sau chimic.Asa este in comert.Eu folosesc,cel mai mult 2 tipuri:sfarimat mic si sfarimat marepun si o poza dre
  • "burghul",de la mine,din casa.
  • Am gasit si asta pe google:
  • http://aww.ninemsn.com.au/article.aspx?id=785379
  • Ingrediente:
  • -2-3 linguri d ulei de masline
  • -cca 3/4 pahar burghul mare
  • -2 lingurite de pasta de rosii
  • -1/4 ardei verde
  • -1/4 ardei rosu
  • -3 castraveti
  • -2-3 rosii
  • -1 legatura patrunjel(aici,se pune 1/2,deoarece e mare)
  • -sare,piper,zeama de lamiie(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Iarasi o bunatate marca husni!!!!

Adauga reteta
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata rapida