Salata de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • Pentru salata:
  • 2 Kg de cartofi
  • 5 Oua
  • 5 Fire de ceapa Verde
  • 500 gr. Bacon
  • 20 De ciuperci proaspete
  • 2 Linguri de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 Ardei rosu
  • 300 gr. Masline
  • Secretul gustului ( Delicat )
  • Sare
  • Piper
  • Pentru maioneza:
  • Ulei
  • 2 Galbenusuri de ou Crude
  • 3 Galbenusuri de ou fierte
  • Lamaie

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja se toaca cubulete si se pun la fiert in apa . Spre sfrasitul fierberii se adauga secretul gustului dupa gust ( niciodata de la inceput deoarece nu se vor mai fierbe bine ).

Baconul si ciupercile se toaca dupa preferinte, si se pun la calit in unt.

Dupa ce s-au rumenit un pic, se adauga peste cartofii fierti si asezati intr-un castron mai mare.

Se fierb oule si se taie si ele adaugandu-se mai apoi peste cartofi.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune peste cartofi.

Mai avem maslinutele si ardeiul care se adauga si ei in salata de cartofi, ardeiul taindu-se bineinteles dupa preferinte. Se sareaza dupa gust.

Intr-un alt castron de pamant, se pregateste maioneza din cele 5 oua. Dupa ce e gata, se toarna peste cartofi si se amesteca bine !

Se serveste atat rece dar si calda !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise