Salata de cartofi este un amestec satios de legume si oua si totodata proaspat prin asocierea cartofilor, ardeilor capia si a cepei cu castravetele verde si patrunjelul frunze tocat, totul combinat cu uleiul de masline si otetul aromat.
Se spala bine cartofii apoi se fierb in coaja cam 30 minute.
Se fierb cele 3 oua, „tari”, timp de 3 minute si 30 de secunde. Se dau prin jet de apa rece si se curata de coaja.
Se pregateste otetul astfel: 4 linguri de otet tare se „indoaie” cu apa si se pune pe foc impreuna cu o foaie de dafin, piper boabe, coriandru, o lingurita de zahar. Se dau in 2 clocote si atat. Se strecoara si se da la racit.
Cat timp fieb cartofii, se taie fideluta cei doi ardei capia si ceapa.
Dupa ce au fiert cartofii, se curata fierbinti si se taie rondele. Se amesteca cu ceapa, ardeii, castravetele taiat rondele cu tot cu coaja, maslinele taiate in doua, sarea si piperul. Se aseaza frumos deasupra ouale taiate rondele si se toarna 2 linguri de ulei si otetul dupa gust.
O nota de prospetime si si care va cuceri pe oricine o va da un buchetel de patrunjel verde tocat.
Excelenta pentru atunci cand iti este foame si nu numai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii