Salata de cartofi cu capere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi noi
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cu virf capere sarate
  • 2 lamai
  • o conserva de 220 g de ton
  • 300 g ton prospat
  • pentru tonul proaspat:un praf de oregano uscat
  • pentru tonul proaspat: ½ ardei iute rosu proaspat
  • ulei de masline extravirgin de buna calitate
  • o mina mare de rucola
  • o mina mare de diverse frunze pentru salata, rupeti fasii
  • o ceapa rosie mica, curatat si taiata felii subtiri
  • 4 ansoa sarate, clatite curatate de oase si impartite in fileuri

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja. Fierbeti apa intr-o oala si adaugati cartofii, apoi condimentati

cu sare. Puneti capacul si mentineti cartofii la fiert, pina cind se inmoaie

si pot fi taiati cu usurinta. În acelasi timp, fierbeti ouale timp de 7-8 minute, ca sa

fie cleioase. Tineti-le sub apa rece, apoi decojiti-le si puneti-le deoparte,

În timp ce fierb cartofii si ouale, spalati caperelc sub jetul de la robinet, apoi scurgeti,

le si puneti-le Într-un bol, Împreuna cu zeama de la una dintre Iamai, ca sa

cxtraga sarea În exces. Daca folositi ton proaspat, este suficient sa-1 puncti Într,o

tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline, un praf de oregano, sare si piper si

putin ardei iute tocat.\\\\\\\'Caliti-1 putin, avind grija sa ramina roz În interior, sau

prajiti-1 ctlteva minute pe fiecare parte, pina cind e facut, dar nu prea tarc, Spalati

frunzele de salata si stoarceti-le ca sa Înlaturati apa

Cartofii sunt probabil deja fierti. Trebuie sa-i asezonati cât sunt Înca foarte fierbinti,

asa ca scurgeti-i repede Într-o strecuratoare. apoi taiati-i În doua sau mai

marunt Într-un castron. Adaugati caperele si zeama de lamaile, 5 linguri ulei de masline

extravirgin, un praf de sare si piper, ceapa feliatil si amestecati foarte bine.

Gustati un cartof, ca sa vedeti daca e bine condimentat - poate mai e nevoie de

putin ulei sau zeama de lamaie. Cind cartofii ajung la tcmperatura camerei, puteti

adauga tonul din conserva, scurs de ulei si faramitat, sau tonul proaspat prajit, apoi

frunzele de salata si ouale, taiate pc jumatate sau În sferturi. Stropi ti cu putin ulei

de masline extravirgin, amestecati cu atentie, repartizati salata În patru farfurii si

asezati deasupra fileurile de ansoa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise