Salata de cartofi cu ceapa rosie este una dintre cele mai iubite retete romanesti – simpla, rapida si mereu gustoasa. Fie ca o pregatesti pentru o masa de post, o garnitura sanatoasa sau o cina usoara, aceasta reteta clasica iti aduce aminte de gustul autentic de acasa. Cu ingrediente putine si accesibile, e dovada ca mancarea buna nu trebuie sa fie complicata.
Fierbe cartofii in coaja, in apa cu putina sare, pana intra furculita usor in ei (aprox. 20-30 min, in functie de marime).
Lasa-i sa se raceasca putin, apoi curata-i de coaja si taie-i felii sau cuburi, dupa preferinta.
Taie ceapa rosie in felii subtiri sau solzisori si pune-o intr-un bol cu otet pentru 5-10 minute, ca sa-i mai scoti iuteala.
Amesteca cartofii cu ceapa scursa, adauga sare, piper, putin otet (dupa gust) si, daca vrei, 1-2 linguri de ulei.
Presara patrunjel tocat deasupra si amesteca usor.
Se poate servi atat calda, cat si rece.
Va mai recomandam si reteta de salata de cartofi cu oua, salata de pui cu ciuperci si maioneza sau salata de paste cu ton. Pofta buna!
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii