Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Ingrediente
1kg cartofi, 1 ceapa rosie, 150g smantana, 25-30ml supa, 1 lingura de maioneza, 1 lingura de mustar, 12 masline, 400g somon afumat sau marinat (dupa gust), 8 frunze de salata verdesau 1/2 de salata olandeza, sare, piper, chili dupa gust, 1/2 legatura de patrunjel tocat, 2 crengute de cimbrisor tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Fierbem cartofii in coaja, apoi turnam apa rece peste ei si ii lasam la scurs. Ii curatam de coaja cat sunt inca fierbinti si ii taiem rondele.Taiem ceapa in doua si apoi o feliem subtire.Facem un dressing din smantana, mustar,maioneza,sare,piper,chili si patrunjel.Adaugam supa cat sa obtinem o consistenta medie-subtire.Tocam salata verde in fasii subtiri si o punem pe un platou.Asezam deasupra cartofii, maslinele,ceapa si somonul in fasii sau bucati si repartizam dressingul peste salata.Presarati cimbru deasupra. Pofta buna!