autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cartofi cu vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 ceapa rosie, , 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 6 fileuri de sardele (circa 30 g), , 200 ml vin rosu sec, , 3 linguri otet (rosu), , piper macinat mai mare, , sare, , 6-8 felii bacon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de fasole verde

Salata de fasole verde

punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem fasolea verde congelata sa fiarba. o lasam vreo

6 voturi    8 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata orientala de cartofi

Salata orientala de cartofi

Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se pun si ouale la fiert.

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 3 linguri otet (rosu)
  • piper macinat mai mare
  • sare
  • 6-8 felii bacon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci

Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Bucate la borcan
Usturoi marinat Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei