autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cartofi cu vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 ceapa rosie, , 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 6 fileuri de sardele (circa 30 g), , 200 ml vin rosu sec, , 3 linguri otet (rosu), , piper macinat mai mare, , sare, , 6-8 felii bacon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata calda de cartofi noi

Salata calda de cartofi noi

Cartofii se fierb intr-o cratita cu apa in care s-a dizolvat concentratul de legume timp de

8 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata boeuf cu parizer

Salata boeuf cu parizer

Puneti la fiert in apa rece cu putina sare cartofii, morcovii si pastarnacul, cam 20-25 minute. Lasati

18 voturi    16 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 3 linguri otet (rosu)
  • piper macinat mai mare
  • sare
  • 6-8 felii bacon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Varză de Bruxelles cu sos de Dijon