autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cartofi cu vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 ceapa rosie, , 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 6 fileuri de sardele (circa 30 g), , 200 ml vin rosu sec, , 3 linguri otet (rosu), , piper macinat mai mare, , sare, , 6-8 felii bacon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Pasta de conopida by Lia

Pasta de conopida by Lia

Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem

3 voturi    1 comentariu
45 min
Salate de legume
Salata marocana

Salata marocana

Facem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie.

21 voturi    14 comentarii
50 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 3 linguri otet (rosu)
  • piper macinat mai mare
  • sare
  • 6-8 felii bacon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari murati Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam

0 voturi    0 comentarii
13h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Salata de vinete speciala