autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cartofi cu vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 ceapa rosie, , 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 6 fileuri de sardele (circa 30 g), , 200 ml vin rosu sec, , 3 linguri otet (rosu), , piper macinat mai mare, , sare, , 6-8 felii bacon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata greceasca

Salata greceasca

Mod de preparare Se spala salata creata, frunza cu frunza. Se taie partile mai tari. Se usuca cu

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate de legume
salata de vinete

salata de vinete

vinetele se coc la flacara deschisa se cojesc se pun la scurs se toaca se rastoarna intr-un castron,se

0 voturi    7 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 3 linguri otet (rosu)
  • piper macinat mai mare
  • sare
  • 6-8 felii bacon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varză de Bruxelles cu sos de Dijon