autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de cartofi cu vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 ceapa rosie, , 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 6 fileuri de sardele (circa 30 g), , 200 ml vin rosu sec, , 3 linguri otet (rosu), , piper macinat mai mare, , sare, , 6-8 felii bacon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ardei copti

Ardei copti

Eu toamna fac o cantitate mare de ardei copti pe care ii spal bine, bine inainte de a-i coace si

17 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de avocado (varianta)

Salata de avocado (varianta)

se taie avocado in doua si se scoate samburele. Se taie fructul in cuburi potrivite si se stropeste

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g)
  • 200 ml vin rosu sec
  • 3 linguri otet (rosu)
  • piper macinat mai mare
  • sare
  • 6-8 felii bacon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Paste cu ciuperci si pesto