Salata de cartofi italieneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g cartofi rosii (rezistenti la fiert)
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1/8 l apa fiarta cu delikat
  • 6 linguri de otet alb de vin
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1/2 salata verde
  • 250 g rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica)
  • 150 g telemea
  • 100 g masline negre fara samburi
  • seminte de pin (se gasesc in comert
  • in pungulite
  • pot fi inlocuite cu chimion)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii.

Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute. Se fierbe in apa cu Knorr sau Vegeta, impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie sa fie bine condimentat).

Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora.

Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase.

Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca.

Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in doua. Branza de telemea se taie in cubulete. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de untdelemn, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise