autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de cartofi italieneasca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
750 gr. cartofi rosii (rezistenti la fiert), sare, 1 ceapa, 1/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 6 linguri de otet alb de vin, piper, 1 dovlecel, 6 linguri de ulei de masline (sau altul fin), 1/2 salata verde, 250 gr. rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica), 150 gr. telemea, 100 gr. masline negre fara samburi, seminte de pin (se gasesc in comert, in pungulite, pot fi inlocuite cu chimion), 1 catel de usturoi, 1 legatura de patrunjel.,

Dificultate: Medie Timp: 15 min

31 voturi

Mod de preparare

Ą Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii.
Ą Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute. Se fierbe in apa cu Knorr sau Vegeta, impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie sa fie bine condimentat).
ĄSe toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora.
Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase.
Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca.
Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in doua. Branza de telemea se taie in cubulete. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de untdelemn, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi italieneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de conopida

Salata de conopida

Taiem in cuburi mici conopida si castravetele , adaugam maioneza, sare si piper dupa gust. Foarte

11 voturi    16 comentarii
15 min
Salate de legume
Salata cu tofu

Salata cu tofu

Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

15 min

31 voturi

Ingrediente

  • 750 gr. cartofi rosii (rezistenti la fiert)
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr
  • 6 linguri de otet alb de vin
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 6 linguri de ulei de masline (sau altul fin)
  • 1/2 salata verde
  • 250 gr. rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica)
  • 150 gr. telemea
  • 100 gr. masline negre fara samburi
  • seminte de pin (se gasesc in comert
  • in pungulite
  • pot fi inlocuite cu chimion)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata revigoranta