autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de cartofi- specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -4-5 cartofi mici, -4 linguri de lapte, -1 lingura de unt, -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi, -2 linguri suc de lamaie, -2 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

16 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute.
Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol.
Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine.
Se potriveste de sare si piper.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline.
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se mananca cu lipie araba; lipia se rupe in bucatele care se folosesc sub forma de lingura pentru a lua salata din bol.
( Vezi reteta Salata de vinete cu pasta de susan –Mutabal betinjean).
Poate vi se pare curios dar in tarile arabe se manaca paine cu cartofi, paine cu orez!
Supa de cartofi cu carne se serveste cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de pui cu caise si pastai verzi

Salata de pui cu caise si pastai verzi

Pieptul de pui se taie in fasii apoi se fierbe in apa cu sare pana cand s-a facut, apoi se scurge.

4 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata cu inimi de palmier

Salata cu inimi de palmier

Amesteca intr-un vas inimile de palmier cu rosiile si ceapa verde.Intr-un bol mic amesteca otetul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    E foarte frumos ornata. Interesant ca este considerata ca salata. Pentru ca are lamaie?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Imi place prezentarea ta draga Miha,felicitari si nota maxima.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Tare bine arata si f. frumos prezentata!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunãtate!!!mai ales cã ai pus si usturoi,yummy!Miha,si aici se amestecã la greu,se mãnâncã fasole scãzutã cu orez,sau orez de pui cu nãut....trebuie sã fie tare gustoase lipiile de la voi!*****

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Din nou o reteta buna "din capitolul alte meleaguri".Multumim!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Cred ca e foarte buna !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Multumesc pentru comentarii. Draga Silvioara, Cami ti-a raspuns in locul meu: se poate folosii iaurt in loc de lapte; sunt foate multe variante ale acestui aperitiv in functie de regiune. Eu o fac asa cum am vazut la soacra mea si mama ei; ele sunt originare din Jaffa. Constante sunt usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamaie.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Eu nu fac,dar soacra-mea face;nu pune lapte(pune putin iaurt),nici unt,doar ulei de masline;celelalte ingrediente,ca si tine. A,era sa uit:cartofii ii fierbe in coaja. Felicitari,Mihaela!E un aperitiv f.bun.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Este o salata, nu garnitura ca pireul. Foarte buna.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foarte bine!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Imi place cum arata, frumos!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata bine si trebuie salvata aceasta reteta !

    • Fara foto

      clara marinescu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      am testat-o si este f f buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O alta alternativa la salata clasica de carofi.Cred ca este foarte buna.Ce zici,ar merge sa inlocuiesc lapete cu iaurt?

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Cred ca este tare buna aceasta salata.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Este un piure de cartofi imbunatatit...Super gustos si merita incercat...

    • kata0587

      kata0587 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      seamana cu piureul romanesc, doar ca aici se mai adauga zeama de lamaie si usturoiul.....oricum cred ca e foarte bun :)

    • Fara foto

      Sidy , 31 mai 2010

      Ce bine arata ! Seamana cu un pireu de cartofi...imbunatatit !!! Chiar am sa-l incerc sa vad cat e de bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4-5 cartofi mici
  • -4 linguri de lapte
  • -1 lingura de unt
  • -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

E foarte frumos ornata. Interesant ca este considerata ca salata. Pentru ca are lamaie?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de sfecla cu castraveti murati si branza Tofu