Salata de castraveti cu cascaval ras si crochete cu usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 castraveti mari,
  • sare,
  • piper,
  • untdelemn,
  • otet,
  • chimen macinat.
  • Pentru crochete: 1/8 cl lapte,
  • 2 cartofi fierti,
  • 1 lingura faina,
  • 25 g unt,
  • 200 g cascaval ras,
  • 2 oua,
  • 4 catei de usturoi zdrobiti,
  • faina,
  • pesmet.

Mod de preparare

Se taie castravetele in feliute subtiri, se sareaza usor si se pune deoparte.

Pentru prepararea crochetelor: se pune laptele sa se infierbante, se adauga cartoful fiert ras, faina, untul, cascavalul ras si se amesteca repede. Se ia de pe aragaz si se adauga un ou. Se mai amesteca o data si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga usturoiul ras, se amesteca iar, apoi compozitia se lasa la racit.

Se storc castravetii usor de zeama si se amesteca cu untdelemn, otet, piper, sare si chimenul macinat.

Din pasta de cartofi se formeaza cu o lingurita crochete mici, care se dau prin faina, cel de-al doilea ou batut si pesmet. Se prajesc intr-o tigaie cu suficient de mult untdelemn, pana ce devin aurii. Se scot, se scurg bine de grasime si se pun la cald. Se servesc alaturi de salata de castraveti, presarata, si ea, cu cascaval ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc