Se taie cateva fasii din coaja castravetelui si se pun deoparte pentru ornat, dupa care se dau castravetii pe razatoarea pentru castraveti (feliile ies intregi si subtiri), se sareaza putin si se lasa sa se patrunda.
Pentru crochete, se incalzeste laptele intr-o craticioara, se adauga cartoful, faina, untul si parmezanul (sau cascavalul) si se amesteca repede. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza oul, se amesteca bine inca o data, se sareaza, se pipereaza si dupa ce s-a adaugat si usturoiul si s-au amestecat bine toate, se lasa sa se raceasca.
Se scurge zeama de pe feliile de castravete, se adauga ulei, otet, chimen, sare si piper si se amesteca bine.
Se fac crochete din compozitia lasata sa se raceasca (se folosesc 2 lingurite), se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei mult (bine incins), pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot din tigaie, se scurg si se servesc calde, cu salata de castraveti, ornati cu fasii de coaja de castravete si presarati cu parmezan (cascaval) ras.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii