Se taie cateva fasii din coaja castravetelui si se pun deoparte pentru ornat, dupa care se dau castravetii pe razatoarea pentru castraveti (feliile ies intregi si subtiri), se sareaza putin si se lasa sa se patrunda.
Pentru crochete, se incalzeste laptele intr-o craticioara, se adauga cartoful, faina, untul si parmezanul (sau cascavalul) si se amesteca repede. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza oul, se amesteca bine inca o data, se sareaza, se pipereaza si dupa ce s-a adaugat si usturoiul si s-au amestecat bine toate, se lasa sa se raceasca.
Se scurge zeama de pe feliile de castravete, se adauga ulei, otet, chimen, sare si piper si se amesteca bine.
Se fac crochete din compozitia lasata sa se raceasca (se folosesc 2 lingurite), se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei mult (bine incins), pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot din tigaie, se scurg si se servesc calde, cu salata de castraveti, ornati cu fasii de coaja de castravete si presarati cu parmezan (cascaval) ras.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii