Salata de castraveti cu crochete cu usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 portii): 1 castravete proaspat,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • otet si
  • chimen macinat.
  • Pentru crochete: 70 ml lapte,
  • 1 cartof fiert (dat pe razatoare),
  • 1 lingura faina,
  • 25 g unt,
  • 100 g parmezan (sau cascaval) ras,
  • 1 ou,
  • 4 catei de usturoi (presati),
  • faina,
  • ou si
  • pesmet pentru panE,
  • sare,
  • piper si
  • ulei pentru prajit.
  • Putin parmezan sau cascaval ras pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se taie cateva fasii din coaja castravetelui si se pun deoparte pentru ornat, dupa care se dau castravetii pe razatoarea pentru castraveti (feliile ies intregi si subtiri), se sareaza putin si se lasa sa se patrunda.

Pentru crochete, se incalzeste laptele intr-o craticioara, se adauga cartoful, faina, untul si parmezanul (sau cascavalul) si se amesteca repede. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza oul, se amesteca bine inca o data, se sareaza, se pipereaza si dupa ce s-a adaugat si usturoiul si s-au amestecat bine toate, se lasa sa se raceasca.

Se scurge zeama de pe feliile de castravete, se adauga ulei, otet, chimen, sare si piper si se amesteca bine.

Se fac crochete din compozitia lasata sa se raceasca (se folosesc 2 lingurite), se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei mult (bine incins), pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot din tigaie, se scurg si se servesc calde, cu salata de castraveti, ornati cu fasii de coaja de castravete si presarati cu parmezan (cascaval) ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise