Salata de castraveti cu smintina

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. castraveti
  • ½ pahar smintina
  • 2 linguri zeama de lamiie sau otet
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cu 1-2 ore inainte de pregatire, castravetii se pun in apa rece, apoi se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul pentru a li se scobi mijlocul unde sint seminte, deoarece chiar la castravetii tineri acestea sint indigeste, apoi se taie felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa o ora intr-un tifon atirnat de un cui, sau intr-o strecuratoare ca sa se poata scurge apa din ei. Se ia apoi o cirpa curata, se intinde pe masa, se rastoarna peste ea castravetii si se acopera pentru citeva minute cu o alta cirpa curata pe care se apasa usor cu mina ca sa absoarba si restul de apa din castraveti. Se aranjeaza apoi castravetii in salatiera, se toarna deasupra zeama de lamiie si smintina, se pipereaza, se pune sare, daca mai este nevoie, se amesteca se presara verdeata spalata si tocata marunt.

Se poate servi la fripturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise