Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.
Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.
Se lasa ceapa la \"macerat\" aprox 2h, pana cand s-a racit.
Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.
Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).
Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii