Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
600-700 gr. ciuperci, 500 gr. sfecla rosie, o capatina usturoi, 1 buc. ceapa, 0,5 dl ulei, zeama de la o lamiie, sare, piper, patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Sfecla se coace sau se fierbe intreaga, dupa care se curata si se taie cubulete. Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie in feliute nu prea subtiri. Ceapa se taie felii, se opareste cu apa clocotita, apoi se trece sub un jet de apa rece, astfel indepartindu-se mirosul. Usturoiul se piseaza cu sarea ca pentru mujdei. Se adauga uleiul amestecind mereu, se pune zeama de lamiie si se dilueaza apoi cu supa de la ciuperci. Se amesteca cu ciupercile si ceapa si la sfirsit se adauga sfecla, ca sa nu coloreze prea tare salata
Se pune totul intr-o salatiera si se orneaza cu frunze de patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu sfecla" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de legume
Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa
110 voturi
28 comentarii
2h 30 min
Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca
105 voturi
19 comentarii
1h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate