autor:

burdulea maria elena

» » Salate

Salata de cod cu mazare

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
500 g file de cod, 2 lamai, 1 ceapa, 1 morcov mare fiert, 1 castravete verde, 1 ardei gras, 100 g mazare fiarta, 2 oua 100 g smantana, 1 lingurita mustar, 1 coaja rasa de la o lamaie, sare, , , Pentru sos:, 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 cescuta apa, verdeata tocata(patrunjel)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat, se taie cuburi si se pune intro craticioara, peste el se adauga sucul de la cele 2 lamai, ceapa tocata marunt, un praf de sare.
Se fierbe la foc mic cam 8-10 minute. Separat, se prepara sosul din: usturoi pisat, verdeata, ulei de masline, apa, care se toarna jumatate peste pestele din craticioara si se lasa la rece o ora. Se adauga morcovul fiert, taiat felii subtiri, castravetele si ardeiul taiati cubulete si sosul ramas.
Se amesteca cu smantana, mustarul, coaja rasa de la o lamaie, mazarea si ouale fierte, taiate felii. Se sareaza dupa gust. Se garniseste cu verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cod cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Caras marinat cu legume

Caras marinat cu legume

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait

13 voturi    8 comentarii
1h
Salate cu peste
Salata de cruditati cu surimi pane

Salata de cruditati cu surimi pane

Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator. Branza o maruntim, masline-lor

5 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    E adevarat, mai ales ca are si peste si-apoi vorba aceea: nicio masa fara peste.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Salatele ar trebui sa nu lipseasca zilnic din meniul fiecarei familii, chiar daca o consuma goala.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Multumesc de aprecieri.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Buna si aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g file de cod
  • 2 lamai
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare fiert
  • 1 castravete verde
  • 1 ardei gras
  • 100 g mazare fiarta
  • 2 oua 100 g smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1 coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • Pentru sos:
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • verdeata tocata(patrunjel)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu surimi