Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata de conopida cu carne de curcan

Ingrediente

  • -1 conopida
  • -1/2 lingurite seminete chimen
  • -sare
  • -1 lingura ulei
  • -1 ceapa rosie
  • -2 castraveti murati
  • -1 mana buna de frunze de spanac
  • -1 lingura capere
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 lingura ulei masline
  • -1 bucata piept curcan
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.

Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.

Presaram peste conopida.

Stropim conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie putin unsa.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins, la 180 grade C. Dupa 15 minute, luam folia si punem din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute fara folie, pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ati taiat conopida.

Carnea de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele. Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin. Eu am facut carnea de grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie in ulei.

Cand conopida este facuta, o lasam sa se raceasca putin.

Intr-un castron de salata, punem conopida, spanacul spalat si zvantat, ceapa rosie taiata, castravetii murati taiati si caperele.

Peste ele stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o lingura ).

Carnea de curcan, deja facuta, o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata.

Pofta buna la salata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise