Ingrediente
3 morcovi, 1 telina mijlocie, 1 gulie, 3 ridichi sau 1 ridiche de iarna, 1/4 dintr-o varza mica alba sau rosie, 1-2 ardei capia, 1 ardei gras, 1 legatura de marar, 1-2 rosii sau 1 lamaie sau 1 mar, 1 miez de nuca, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, sare dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Se rade morcovul, telina si marul daca este cazul cu razatoarea mica, iar gulia cu razatoarea mare;
Se taie rondele ridichile, daca este ridiche de iarna se rade pe razatoarea mare;
Se taie fideluta varza;
Se taie ardeii julien si rosiile daca este cazul cubulete;
Ceapa sau usturoiul pot fi sau nu adaugate, daca optati pentru ele ceapa se taie marunt iar usturoiul se zdobeste;
Se taie marunt mararul;
Se pun toate cele dorite intr-un bol si se amesteca usor;
Se adauga zeama de lamaie, daca nu am optat pentru rosii sau mar ras;
La sfarsit salata de cruditati se amesteca cu uleiul de masline, cu nuca zdrobita, si se presara deasupra mararul.