Ingrediente
250 gr cus-cus, 500 gr rosii mici (de preferat cherry), 3 catei usturoi mari, 60 ml apa, 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline, 1 lingura suc lamaie, 150 gr masline negre, 5 fire patrunjel tocate, 1 lingurita cimbru proaspat, sare, piper
Dificultate: Ridicata | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.