autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
250 gr cus-cus, 500 gr rosii mici (de preferat cherry), 3 catei usturoi mari, 60 ml apa, 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline, 1 lingura suc lamaie, 150 gr masline negre, 5 fire patrunjel tocate, 1 lingurita cimbru proaspat, sare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Rosiile le taiati in doua (cele cherry) sau patru (daca sunt putintel mai mari, ca si ale mele). Le asezati in tava de copt cu usturoiul necurtatat si le dati la cuptor pentru 1 ora la 150C. Cand sunt gata lasati-le jumatate de ora sa se racoreasca.
In acest timp scoateti samburii maslinelor si taiati-le felii. Tocati patrunjelul.
Fierbeti cuscusul in 750 ml apa. Strecurati-l, asezati-l in bolul de salata si apoi amestecati-l cu o lingura ulei masline. Lasati-l sa se raceasca.
Dressingul: In blender puneti apa, uleiul (30 ml), sucul de lamaie, putina sare si piper, usturoiul copt si 1/2 cana rosii coapte. Mixati pana obtineti o pasta fina.
Peste cucusul fiert turnati dressingul, adaugati maslinele, verdeturile tocate (patrunjel si cimbru) si la sfarsit restul de rosii coapte. Amestecati usor si serviti rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cus-cus cu rosii coapte si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Cu o zi inainte de a prepara aceasta salata,este recomandat sa puneti iaurtul intr-o sita de plastic

8 voturi    6 comentarii
1h
Salate reci
Salata capresse

Salata capresse

Mozzarella se taie in cubulete si se da deoparte. Rosiile se spala si se pun pe un platou. Frunzele

7 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • 500 gr rosii mici (de preferat cherry)
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 ml apa
  • 30 ml ulei masline + 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • 150 gr masline negre
  • 5 fire patrunjel tocate
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
salata de vinete