autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de fasole cu vin rosu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
400 g piept de pui afumat, 250 g fasole boabe fiarta, 250 g fasole pastai fiarta, 10 fire de ceapa verde, 400 g rosii cireasa, 4 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri zeama de grepfrut, 1/2 lingurita zahar, frunze verzi de telina, 50 g alune, sare, piper., Vin rosu

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pieptul de pui afumat (fara pielita) se taie felii mici si subtiri; acestea se pun intr-un castron. Se adauga boabele si pastaile de fasole fierte.
2. Ceapa verde se curata, se spala si se taie inele de 3-4 cm, care se pun in castron impreuna cu rosiile cireasa, spalate si taiate in patru.
3. Uleiul, zeama de lamaie si de grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai mult) se bat intr-un castronel, cu un tel, pana se obtine un sos vinegret omogen.
4. Acesta se toarna peste componentele din castron si totul se omogenizeaza.
5. Salata se lasa minimum 15 minute, ca sa se patrunda gusturile, dupa care se poate servi, ornata cu frunze verzi de telina si presarata cu alune pisate mare si se stropeste cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de legume in stil oriental

Salata de legume in stil oriental

Se amesteca bine ingredientele pentru dressing. Se amesteca ingredientele pentru salata si se stropesc

6 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Salată cu ton și cartofi

Salată cu ton și cartofi

Am fiert mai intai ouale; cartofii curatati si taiati cubulete, i-am fiert ca pentru piure, in apa

9 voturi    3 comentarii
1h
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g piept de pui afumat
  • 250 g fasole boabe fiarta
  • 250 g fasole pastai fiarta
  • 10 fire de ceapa verde
  • 400 g rosii cireasa
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri zeama de grepfrut
  • 1/2 lingurita zahar
  • frunze verzi de telina
  • 50 g alune
  • sare
  • piper.
  • Vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Tapenade