autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE FENICUL CU LINTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
2 bulbi de fenicul,, 2 morcovi,, 2 radacini de telina,, 16 ridichi rosii,, 1,5 lingura de sos vinegreta,, 2 linguri de suc de portocale,, 2 linguri de ulei de masline,, 1 lingura de apa calduta,, 4 linguri de linte fiarta,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se curata bulbii de fenicul, indepartandu-se partile necomestibile si se rad pe razatoarea mare;
2. Se curata morcovii, telina si ridichile;
3. Se rad legumele (pe razatoarea mare);
4. Se prepara sosul vinegreta: se amesteca 4 linguri ulei, 2 linguri otet sau zeama de lamaie, sare si piper, se adauga sucul de portocala, uleiul de masline, apa calduta, sarea si se adauga lintea fiarta;
Legumele se aseaza intr-un bol de sticla si se toarna peste sosul vinegreta.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE FENICUL CU LINTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata mixta cu pasta de susan- specifica  tarilor arabe

Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe

Se taie marunt toate vegetalele. Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga

8 voturi    5 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    O delicatese!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul,
  • 2 morcovi,
  • 2 radacini de telina,
  • 16 ridichi rosii,
  • 1,5 lingura de sos vinegreta,
  • 2 linguri de suc de portocale,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingura de apa calduta,
  • 4 linguri de linte fiarta,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O delicatese!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de vara