autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE FENICUL CU LINTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
2 bulbi de fenicul,, 2 morcovi,, 2 radacini de telina,, 16 ridichi rosii,, 1,5 lingura de sos vinegreta,, 2 linguri de suc de portocale,, 2 linguri de ulei de masline,, 1 lingura de apa calduta,, 4 linguri de linte fiarta,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se curata bulbii de fenicul, indepartandu-se partile necomestibile si se rad pe razatoarea mare;
2. Se curata morcovii, telina si ridichile;
3. Se rad legumele (pe razatoarea mare);
4. Se prepara sosul vinegreta: se amesteca 4 linguri ulei, 2 linguri otet sau zeama de lamaie, sare si piper, se adauga sucul de portocala, uleiul de masline, apa calduta, sarea si se adauga lintea fiarta;
Legumele se aseaza intr-un bol de sticla si se toarna peste sosul vinegreta.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE FENICUL CU LINTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Pasta de conopida

Pasta de conopida

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul. Conopida fiarta

10 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    O delicatese!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul,
  • 2 morcovi,
  • 2 radacini de telina,
  • 16 ridichi rosii,
  • 1,5 lingura de sos vinegreta,
  • 2 linguri de suc de portocale,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingura de apa calduta,
  • 4 linguri de linte fiarta,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O delicatese!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de vinete Doina