Salata de fructe in coaja de ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de fructe in coaja de ananas

Ingrediente

  • * fruct de ananas de marimea unui bol pentru desert, bine copt si proaspat (in functie de numarul de invitati alegeti si cate fructe de ananas doriti)
  • * sucul de la o lamaie
  • * 3 linguri de sirop natural din orez brun sau de artar
  • * alternativ puteti folosi si zahar brun
  • * fructe exotice, la alegere, miezul ananasului, papaya, mango, kiwi, pepene galben si/sau verde, banane, etc.

Mod de preparare

1 Indepartati pielita de pe toate fructele alese si taiati toate fructele in cubulete mici; atentie: ananasul este bine sa fie scobit cu atentie pentru a pastra cat mai mult din miezul sau pentru salata

2 Puneti toate fructele taiate intr-un vas larg si inalt;

3 Separat amestecati sucul de lamaie si siropul sau zaharul brun;

4 Turnati amestecul de suc de lamaie si sirop/zahar peste fructe amestecandu-le cu incetul;

5 Gustati putin si vedeti daca mai este nevoie de sirop sau de zahar; nu va temeti ca zaharul nu se va dizolva bine intrucat acidul din fructe va face aceasta treaba multumitor;

6 Umpleti ananasul scobit artistic cu salata de fructe si plasati fiecare portie pe un vas special pentru ca, de multe ori, siropul si sucul fructelor se poate prelinge prin coaja ananasului;

7 Puteti adauga pe deasupra cate o lingura/portie din siropul care va ramane pe fundul recipientului unde ati pregatit salata de fructe, frisca, inghetata si chiar iaurt dulce fortificat cu vitamine;

8 Inainte de a fi servita, salata poate fi tinuta la frigider, dar nu o puneti inca in coaja de ananas ci pastrati-o si pe aceasta la rece pana ce se poate servi.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise