Ingrediente
1/2 kg gogonele murate, 1/2 kg morcovi, 2 bucati pastarnac, 1 telina potrivita, 4-5 cepe, 150 g zahar, 1/2 litri apa, 250 ml ulei, 1 borcan mustar dulce de 400 g
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Amesteci apa cu zaharul si otetul, le pui la fiert si cand dau intr-un clocot pui zarzavaturile ( in afara de gogonele).Le lasi sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecand mereu.
3. Inttre timp, freci mustarul cu ulei pana obtii un sos fin.
4. Dupa ce zarzavaturile au fiert, le strecori, adaugi maioneza si gogonelele taiate, omogenizezi salata si o dai la rece. Cand e post e foarte potrivita pt cartofi prajiti, snitele de soia, mancarica de mazare sau de fasole boabe.
SFATURI!!!!
Gusta neaparat gogonelele si inainte de a le gati tine-le in apa rece macar 30 de minute ca sa nui fie prea acre sau prea sarate.
Daca scoti miezul gogonelelor, salata nu va avea seminte si va fii mai fina.
mikella , 04 noiembrie 2009
cat otet se pune? nu e specificat