autor:

Cosmina

» » Salate

Salata de icre

Autor: Cosmina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
eu am primit o pungulita de icre de caras, dar se poate incerca cu orice fel de icre (cantitativ nu stiu cat era, dar ochiometric, sa fi fost 50g), zeama de la 1/2 lamaie, 2 felii de paine alba, inmuiate in apa calduta, o ceapa, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Am curatat ceapa (eu am folosit o ceapa rosie caci n-am avut alta in camara) si am dat-o pe razatoarea mica. Am pus farfuria cu ceapa rasa sa stea putin inclinata, ca sa se stranga zeama, pe care ulterior am scurs-o. Altfel mi-ar iesi salata de icre cu un gust usor amarui.
Am pus icrele intr-un castron impreuna cu painea inmuiata, pe care am sfarat-o si am inlaturat coaja.
Am inceput se le frec, folosind un tel (nu am in dotare mijloace mai moderne). Din cand in cand am adaugat ulei, frecand mereu (ca la maioneza). Cand incepE sa se ingroase adaug cateva picaturi zeama de lamaie.
Pentru albire, din cand in cand, am picurat si putina apa (calduta am pus eu, dar se poate pune si apa minerala sau sifon).
La sfarsit am amestecat si ceapa. In momentul in care se adauga ceapa, ar fi bine ca salata sa aiba o compozitie mai groasa, deoarece ceapa o mai inmoaie. Altfel exista riscul sa se taie.
Mie imi place sa servesc salata de icre cu rosii sau masline.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Preparare cosulete Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de

2 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Salata de icre cu ceapa

Salata de icre cu ceapa

Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana cand grisul s-a dezlipit de pe marginile

14 voturi    3 comentarii
1h
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Sunt foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • eu am primit o pungulita de icre de caras
  • dar se poate incerca cu orice fel de icre (cantitativ nu stiu cat era
  • dar ochiometric
  • sa fi fost 50g)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 felii de paine alba
  • inmuiate in apa calduta
  • o ceapa
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

1 vot    1 comentariu
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA CAESAR