autor:

Cosmina

» » Salate

Salata de icre

Autor: Cosmina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
eu am primit o pungulita de icre de caras, dar se poate incerca cu orice fel de icre (cantitativ nu stiu cat era, dar ochiometric, sa fi fost 50g), zeama de la 1/2 lamaie, 2 felii de paine alba, inmuiate in apa calduta, o ceapa, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Am curatat ceapa (eu am folosit o ceapa rosie caci n-am avut alta in camara) si am dat-o pe razatoarea mica. Am pus farfuria cu ceapa rasa sa stea putin inclinata, ca sa se stranga zeama, pe care ulterior am scurs-o. Altfel mi-ar iesi salata de icre cu un gust usor amarui.
Am pus icrele intr-un castron impreuna cu painea inmuiata, pe care am sfarat-o si am inlaturat coaja.
Am inceput se le frec, folosind un tel (nu am in dotare mijloace mai moderne). Din cand in cand am adaugat ulei, frecand mereu (ca la maioneza). Cand incepE sa se ingroase adaug cateva picaturi zeama de lamaie.
Pentru albire, din cand in cand, am picurat si putina apa (calduta am pus eu, dar se poate pune si apa minerala sau sifon).
La sfarsit am amestecat si ceapa. In momentul in care se adauga ceapa, ar fi bine ca salata sa aiba o compozitie mai groasa, deoarece ceapa o mai inmoaie. Altfel exista riscul sa se taie.
Mie imi place sa servesc salata de icre cu rosii sau masline.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Preparare cosulete Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de

3 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Salata de icre de crap

Salata de icre de crap

Se fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Sunt foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • eu am primit o pungulita de icre de caras
  • dar se poate incerca cu orice fel de icre (cantitativ nu stiu cat era
  • dar ochiometric
  • sa fi fost 50g)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 felii de paine alba
  • inmuiate in apa calduta
  • o ceapa
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Obletel de Dunare marinat in otet Obletel de Dunare marinat in otet

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Salsa cu capsune si creveti Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de ton cu iaurt