Am curatat ceapa (eu am folosit o ceapa rosie caci n-am avut alta in camara) si am dat-o pe razatoarea mica. Am pus farfuria cu ceapa rasa sa stea putin inclinata, ca sa se stranga zeama, pe care ulterior am scurs-o. Altfel mi-ar iesi salata de icre cu un gust usor amarui.
Am pus icrele intr-un castron impreuna cu painea inmuiata, pe care am sfarat-o si am inlaturat coaja.
Am inceput se le frec, folosind un tel (nu am in dotare mijloace mai moderne). Din cand in cand am adaugat ulei, frecand mereu (ca la maioneza). Cand incepE sa se ingroase adaug cateva picaturi zeama de lamaie.
Pentru albire, din cand in cand, am picurat si putina apa (calduta am pus eu, dar se poate pune si apa minerala sau sifon).
La sfarsit am amestecat si ceapa. In momentul in care se adauga ceapa, ar fi bine ca salata sa aiba o compozitie mai groasa, deoarece ceapa o mai inmoaie. Altfel exista riscul sa se taie.
Mie imi place sa servesc salata de icre cu rosii sau masline.
Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii