Ingrediente
150 g icre sarate( eu le-am avut la borcan), 500 ml ulei, 2 linguri gris, zeama de la o lamaie, 50 ml apa minerala, ceapa, 250 ml apa pt. fiert grisul
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
16 voturi
Mod de preparare
Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate le puteti trece printr-un jet de apa.
Cand acestea s-au scurs bine , le-am pus intr-un bol impreuna cu grisul fiert si racit ,si am inceput sa mixez la viteza mica. Am adaugat cate o lingura de ulei si am mixat in continuare.Am inceput sa stropesc cu cate putina apa , continuand sa adaug uleiul incetul cu incetul. O sa obsevam ca pe parcurs se schimba textura si culoarea salatei. Spre sfarsit am adaugam zeama de lamaie . Cand am incorporat tot uleiul si zeama de lamaie , am adaugat ceapa tocata marunt, amestecand cu paleta de bucatarie.
Leonora Marcu , 01 iulie 2015
Voi face salata de icre mi se pare bună .