autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de legume calite (mediteraneana)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 1 dovlecel (mai verde), , cate un ardei gras din fiecare culoare: verde, galben si rosu, , 10 masline verzi, , 10 masline negre, , 8-10 rosii marunte (cireasa), , 1 ceapa verde,, 70 ml ulei de masline, , 1 catel de usturoi, , 40 ml otet aromat rosu, , 40 ml otet aromat alb, , 1 ardei iute (mic),, sare, , piper macinat,, 2 sardele din conserva,, 2 fire de busuioc, , 1/2 vanata.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie felii, fasii sau rondele. Usturoiul, curatat, se toaca marunt, iar ardeiul iute se taie feliute subtiri, dupa ce a fost curatat de seminte si nervuri.
Se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei, intr-o tigaie mare si se prajesc in el legumele (taiate) pe ambele parti. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si cand s-au prajit si ele, se sting cu otetul aromat. Se rastoarna apoi legumele intr-un castron de portelan sau de sticla si se lasa sa se raceasca. Se mai amesteca o data inainte de a le servi, se toarna peste ele uleiul ramas, se sareaza, se pipereaza si se garnisesc cu sardele si frunzulite de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume calite (mediteraneana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Salate de legume
Usturoi marinat

Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 1 dovlecel (mai verde)
  • cate un ardei gras din fiecare culoare: verde
  • galben si rosu
  • 10 masline verzi
  • 10 masline negre
  • 8-10 rosii marunte (cireasa)
  • 1 ceapa verde,
  • 70 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 40 ml otet aromat rosu
  • 40 ml otet aromat alb
  • 1 ardei iute (mic),
  • sare
  • piper macinat,
  • 2 sardele din conserva,
  • 2 fire de busuioc
  • 1/2 vanata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gogosari copti cu smantana la cuptor Gogosari copti cu smantana la cuptor

Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Salata de cartofi cu maioneza