Se spala legumele, se curata si se taie felii, fasii sau rondele. Usturoiul, curatat, se toaca marunt, iar ardeiul iute se taie feliute subtiri, dupa ce a fost curatat de seminte si nervuri.
Se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei, intr-o tigaie mare si se prajesc in el legumele (taiate) pe ambele parti. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si cand s-au prajit si ele, se sting cu otetul aromat. Se rastoarna apoi legumele intr-un castron de portelan sau de sticla si se lasa sa se raceasca. Se mai amesteca o data inainte de a le servi, se toarna peste ele uleiul ramas, se sareaza, se pipereaza si se garnisesc cu sardele si frunzulite de busuioc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii