autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de legume calite (mediteraneana)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 1 dovlecel (mai verde), , cate un ardei gras din fiecare culoare: verde, galben si rosu, , 10 masline verzi, , 10 masline negre, , 8-10 rosii marunte (cireasa), , 1 ceapa verde,, 70 ml ulei de masline, , 1 catel de usturoi, , 40 ml otet aromat rosu, , 40 ml otet aromat alb, , 1 ardei iute (mic),, sare, , piper macinat,, 2 sardele din conserva,, 2 fire de busuioc, , 1/2 vanata.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie felii, fasii sau rondele. Usturoiul, curatat, se toaca marunt, iar ardeiul iute se taie feliute subtiri, dupa ce a fost curatat de seminte si nervuri.
Se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei, intr-o tigaie mare si se prajesc in el legumele (taiate) pe ambele parti. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si cand s-au prajit si ele, se sting cu otetul aromat. Se rastoarna apoi legumele intr-un castron de portelan sau de sticla si se lasa sa se raceasca. Se mai amesteca o data inainte de a le servi, se toarna peste ele uleiul ramas, se sareaza, se pipereaza si se garnisesc cu sardele si frunzulite de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume calite (mediteraneana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata Maxi ca la McDonalds

Salata Maxi ca la McDonalds

Feliile de paine se taie cubulete cat mai mici, se pun in tava de la aragaz pe hartie de copt si

6 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Legume fierte si trase  la tigaie in unt-reteta casei

Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii . Se pun la fiert in apa cu 100 ml vin alb

5 voturi    4 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 1 dovlecel (mai verde)
  • cate un ardei gras din fiecare culoare: verde
  • galben si rosu
  • 10 masline verzi
  • 10 masline negre
  • 8-10 rosii marunte (cireasa)
  • 1 ceapa verde,
  • 70 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 40 ml otet aromat rosu
  • 40 ml otet aromat alb
  • 1 ardei iute (mic),
  • sare
  • piper macinat,
  • 2 sardele din conserva,
  • 2 fire de busuioc
  • 1/2 vanata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de beouf